Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét felrobbant egy Nokia mobiltelefon

Kütyük

Ismét felrobbant egy Nokia mobiltelefon

A napokban újabb mobiltelefon felrobbanásáról érkeztek híradások – ezúttal Vietnamban költözött meglehetősen veszélyes módon a másvilágra egy mobil készülék.

Chung Xao Le éppen egy Ho Chi Minh városbeli kórház önkiszolgáló éttermében ebédelt, amikor a zsebében tartott mobiltelefon egyszer csak felrobbant. A Nokia 8210 típusjelzésű készülék elhalálozása következtében emberünk testfelületének tíz százalékán égési sérüléseket szenvedett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindez pont egy kórházban történt, tehát Le kezelését a lehető leggyorsabban megkezdhették.

A finn székhelyű mobiltelefon gyártó helyi munkatársai elmondták, hogy vizsgálatot kezdeményeznek az üggyel kapcsolatban, melynek hátterében vélhetően egy gyenge minőségű utángyártott akkumulátor áll. Hasonló eset történt egyébként nemrégiben Hollandiában is, azonban egyelőre nincs információnk arról, hogy a mostanság felrobbanó Nokia mobiltelefonok akkumulátorai esetlegesen egyazon forrásból származnának.

Még nem tudjuk, hogy a vietnami robbanásos eset kapcsán milyen gyártmányú akkumulátorról volt szó – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Kari Tuutti, a Nokia szóvivője, majd hozzátette, hogy eddig egyetlen egyszer sem fordult elő olyan eset, hogy eredeti Nokia gyártmányú akkumulátorral szerelt mobiltelefon robbant volna fel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés