Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a Google mobilok mellé sem fogunk töltőt kapni

google

SmartPhone

Már a Google mobilok mellé sem fogunk töltőt kapni

Már a Google mobilok mellé sem fogunk töltőt kapni

Az Apple és a Samsung után a Google is beáll a sorba, és többé nem ad töltőt a készülékeihez.

A google korábban félig már bejelentette a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro okostelefonját, a teljes bemutató azonban csak valamikor ősszel várható. Addig is megérkezett a Pixel 5a a középkategóriába, ami gyakorlatilag egy újracsomagolt Pixel 4a 5G.

Ennek kapcsán kiderült, hogy ez az utolsó Google mobil, amihez jár töltő. A Pixel 6-hoz és a Pixel 6 Pro mobilhoz már nem lesz, a Google követi az Apple, majd a Samsung példáját (bár a Samsung csak a legdrágább készülékeinek dobozaiból vette ki a töltőt).

A cég hivatalos indoklása szerint a legtöbb embernek már van USB-C-s töltője, ezért nincs szükség adapterre. Természetesen a szakértők arra számítanak, hogy innentől kezdve az összes mobilgyártó követi majd az Apple-t, a Samsungot és a Google-t, ezzel egyszerre azonban egyre nagyobb kritikát zúdítanak a cégek nyakába.

Sokan ugyanis nem rendelkeznek extra töltőkkel a fiókban, amit pedig használnak, a jelenlegi mobiljukkal együtt adják el. Akinél pedig mégis akad extra adapter, az nem élvezheti ki az új és méregdrága okostelefonok maximális töltési teljesítményét, hiszen a meglévő adaptere valószínűleg annak töredékét sem támogatja – így végül mégis meg kell venni a dobozból kispórolt adaptert a gyártótól, de már külön, plusz pénzért. Az elhagyott töltővel a cégek eközben pénzt spórolnak, a környezetvédelemre pedig hiába hivatkoznak, ha a töltőket külön dobozban, külön fuvarral szállítják ki a vevőknek.

Forrás: ORIGO

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés