Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszivárgott a Google következő nagy dobása

Smart home

Kiszivárgott a Google következő nagy dobása

Most a televíziós piac felé vette az irányt a kaliforniai vállalat.

A televíziós piac óriási falat a gyártók számára, nem véletlen, hogy az elmúlt néhány év során “mindössze” set-top-boxok segítségével próbáltak belépni erre a területre a vállalatok. A recept egyszerű: Végy egy apró dobozt, rakj bele egy korrekt hardvert, szerződj le a legnagyobb szolgáltatokkal és máris kész a végleges termék. Igen ám, de ez nem aratott mindig osztatlan sikert, a magas előfizetési árak és a lassúcska rendszer sokszor elvették a felhasználók kedvét a további költekezéstől.

android-tv-theverge-7_1020

Ezt próbálja most megreformálni a Google. A The Verge portál birtokaiba jutott információk szerint a kaliforniai vállalat gőzerővel fejleszti az Android TV névre fejlesztet megoldását, mely minden eddiginél egyszerűbbé tenni az otthoni szórakozást. Az egyszerű, kártyás felépítéssel dolgozó, az alapoktól megírt szolgáltatás lényege, hogy a felhasználónak ne kelljen válogatnia a források közül, hanem mindent egyetlen helyről elérhessen.

Ehhez egy alig néhány gombból álló távirányítót mellékelne a Google, így a rendszer kezelése még az idősebb generáció számára sem okozhat problémát.  Az Android TV a Google Now szolgáltatást is megkapná, így a napközbeni, az okostelefonunkról és táblagépünkről származó adatok alapján pontos ajánlásokat tette a rendszer.

android-tv-theverge-1_1020

A bemutató időpontja egyelőre ismeretlen, az már biztos, hogy a Google többi termékéhez hasonlóan ezt is szabadon licencelhetnék a gyártók.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés