Connect with us

Hirdetés

technokrata

Illegális Anthrax-ellenszer az Interneten

Kütyük

Illegális Anthrax-ellenszer az Interneten

A világ minden táján egyre jobban eluralkodó lépfenepánik nyomán már számos weboldalon kínálják megvételre a baktérium elleni kezelésre használt Cipro nevű antibiotikumot, ezért az amerikai hatóságok és más szervezetek folyamatosan monitorozzák az esetleg illegális vagy hamis ajánlatokat tartalmazó webes hirdetéseket.

A National Association of Boards of Pharmacy (NABP) szervezet jelentése szerint egyes weboldalak mindenféle engedély nélkül megvételre kínálják a Ciprofloxacim nevű antibiotikumot, amelyet az anthrax-fertőzés kezelésére használnak. Ezeket az oldalakat a szervezet lenyomozta, és a gyanúsnak tűnő site-okról beszámolt a szövetségi hatóságoknak, illetve a U. S. Food and Drug Administration-nek.

Carmen Catizone, a NABP egyik vezetője elmondta, az általuk talált reklámok többsége illegálisnak tűnt, mivel minden recept és egyéb engedély nélkül kínálták a gyógszereket. Catizone közölte, a szervezet úgy gondolja, ezek a vállalkozások csupán az anthrax és a bioterrorizmus lehetősége okozta pánikhangulatból kívánnak hasznot húzni.

Az Amerikai Versenyhivatal – amely korábban óva intette az embereket a neten történő Viagra-vásárlástól – közölte, hogy a Food and Drug Administration-nel közösen folyamatosan vizsgálják az anthrax-szal kapcsolatos online hirdetéseket. Számos orvos és gyógyszerész felhívta a figyelmet arra, hogy az Interneten gyógyszert vásárolni igencsak kockázatos, de kifejezetten veszélyes is lehet, mivel nem tudni, hogy az adott termék nem hamisítvány-e.

Ugyanakkor természetesen léteznek teljesen legálisan üzemelő online gyógyszertárak, amelyek a NABP jóváhagyásával árusítanak különböző gyógyszereket. Ilyen például a Virtual Medical Group, vagy a CiproPharmacy.com, amelynek üzemeltetői elmondták, hogy míg a pánik előtt havi hat-hatvan darab Ciprofloxacimot értékesítettek, addig mostanság napi 100 darab kel el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés