Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kevés jobb autó van a Mazdánál

Garázs

Kevés jobb autó van a Mazdánál

A Mazda-vásárlók a legelégedettebb autótulajdonosok közé tartoznak Európában.

Legalábbis erre a következtetésre jutottak a J.D. Power kutatói a 2011-es Németországban és az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján. Több mint 17 ezer autótulajdonost kértek meg e két országban, hogy értékeljék autójukat a menetdinamika, a kezelhetőség, az üzemeltetés költségei, a megbízhatóság, illetve a belső tér minőségének szempontjából.

Németországban a Mazda3 megnyerte a kompakt kategóriát, s több pontot szerzett, mint a többi, 117 modell bármelyike. Az aranyérmet a Mercedes A-osztály és a Honda Civic előtt zsebelte be. A Mazda2 is ünnepelhetett, a kisautó-kategóriában a Dacia Logant és a Minit győzte le. A nagyszerű eredményekkel a Mazda 28 márka közül a harmadik lett a kutatásban – tavalyi negyedik helyezéséhez képest egy helyet előrelépve.

Az angol felmérésben a Mazda MX-5 megvédte tavalyi győzelmét a sportautók között. Az eredmény azért is elismerésre méltó, mivel meghaladta tavaly elért, nyerő pontszámát, így befutó tudott lenni olyan ellenfelek előtt, mint a Volkswagen Scirocco, az  Audi TT vagy a Mercedes-Benz CLK és SLK.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés