Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oroszokkal seftel a Volkswagen

Garázs

Oroszokkal seftel a Volkswagen

A Volkswagen és a GAZ-csoport képviselői szerződést írtak alá.

A GAZ Nyizsnyij Novgorod-i üzemében elindítják a Skodák  és a Volkswagenek gyártását. A két vállalat már idén februárban közös szándéknyilatkozatot adott ki tervezett oroszországi járműgyártási együttműködéséről, évente mintegy 110 ezer autóról van szó. A most megkötött megállapodás 2019-ig szól.

A szerződés értelmében a GAZ megbízott gyártóként veszi át az orosz piacra kerülő Volkswagen Jetta, Skoda Octavia illetve Skoda Yeti modellek előállításának feladatát. Az orosz piac növekvő igényeinek kielégítése érdekében a GAZ üzemében készülő első modell, a Skoda Yeti már 2012 végén legördülhet a szerelőszalagról.

A Nyizsnyij Novgorod-i beruházás mintegy 200 millió eurót tesz ki, amely a fényezőüzem és a szerelde jelenlegi gyártósorainak korszerűsítését, valamint egy teljes egészében új karosszériagyártó részleg felépítését foglalja magában. Mindemellett a Volkswagen és a GAZ átfogó továbbképzési programot is indít a Nyizsnyij Novgorod-i dolgozók számára, hogy az itt készülő járművek megfelelhessenek a Volkswagen-konszern minőségi követelményeinek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés