Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft nem adta fel: Itt a Surface 2 és a Surface 2 Pro

Tablet

A Microsoft nem adta fel: Itt a Surface 2 és a Surface 2 Pro

Minden eddiginél erősebb táblagépes portfóliót állított össze a Microsoft, a siker azonban még így is kérdéses.

Nem mondhatnánk, hogy sikerként értékelhették a Microsoft berkein belül a Surface táblagépek startját. A Surface és a Surface Pro, bár nem voltak rossz modellek, a kezdetben kiforratlan rendszer  és a magas ár végérvényesen megpecsételte a sorsukat, a Microsoftnak jelentős kedvezményekkel kellett értékesíteni a felhalmozott raktárkészleteket.

surface-2-lead_620x340

A cégóriás viszont nem adta fel, tegnap este hivatalosan is leleplezték a Surface 2-t és Surface Pro 2-t.  A Surface RT leváltására született Surface 2-be egy 1080p felbontású ClearType kijelző került. Mögötte a Tegra 4 chipsetre épülő, 1,7 GHz-en üzemelő, négymagos Cortex-A15 processzor, 2 GB RAM és 32/64 GB memória található. Nem maradt ki a repertoárból az 5 megapixeles kamera és az USB 3.0 csatlakozó sem. A 8,9 mm vékony és 676 gramm súlyú táblagép akkumulátora 25%-ot javult elődjéhez képest így akár már 10 órán át nézhetünk róla videót. A modellen a Microsoft Windows RT 8.1-es kiadása foglal majd helyet. Az előrendelés már ma elkezdődik, a 32 GB-os kivitelért 449 dollárt kell majd fizetni, kézbe viszont csak október 22-én vehetjük a táblagépet.

surface_pro_2-100055255-large

A Professzionális vonal is jelentős fejlődésen ment át, a Surface 2 Pro-ba egy 1,6 GHz-es Core i5 Haswell processzor került, illetve megtartották a kisebbik modell kijelzőjét, így itt is egy FullHD felbontású megjelenítővel találkozhatunk. Nem érheti kritika az akkumulátor üzemidejét sem, a minden eddiginél csendesebb gépet akár 75%-al tovább használhatjuk mint elődjét.  Növekedett a beépített memória mérete is, már akár 500 GB-os konfigurációban is elérhető a készülék illetve RAM-ból is maximum 8 GB állhat a rendelkezésünkre. Csatlakozók terén igencsak elhalmozták a Pro 2-t, hiszen a 3 db USB 2.0 mellé 1 db USB 3.0 is került, illetve nem feledkezhetünk meg a DisplayPort, az Ethernet,  és az audio portról sem. A 21 országban október 22-én rajtoló Surface Pro 2 alapverziójáért 899 dollárt kell kifizetnie annak, akinek elnyerte a tetszését a Microsoft táblagépe.

001MicrosoftSurfacePro-MicrosoftSurfaceProProductPhotos_620x413

A Microsoft szakemberei a tartozékokat sem hagyták ki a jóból, frissült például az ikonikus billentyűzet utódja a  Type Cover 2 mely 1 mm-rel vékonyabb a korábbi verziónál és mind a Surface 2 mind a Surface Pro 2-re feltehető. Utóbbi modell privilégiuma a dokkoló is, a tartozék amellett, hogy eszközünket tölti, további 3 USB 2.0, 1 USB 3.0, Ethernet és DisplayPort csatlakozóval növeli meg a Surface Pro 2 már amúgy sem szegényes repertoárját. Azonnali segítség lehet a Power Cover névre hallgató, a mostani és a Surface Pro modellek töltését levezénylő billentyűzet ami 2,5 órával növeli meg a készülékek amúgy sem alacsony  üzemidejét.

 



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés