Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Nikon D7100 – Amatőr fotózás felsőfokon!

Smart home

Bemutatkozott a Nikon D7100 – Amatőr fotózás felsőfokon!

A 21 megapixeles DSLR fényképezőgép a hobbifotósoknak készült, de tudása vetekszik a legtöbb profiéval.

ADRENALIN VAGYOK: AZ ÚJ NIKON D7100

A Nikon az amatőr fotósoknak szánt új, DX-formátumú, 24,1 megapixeles Nikon D7100 fényképezőgép piacra dobásával olyan hordozható teljesítményt kínál, amely szinte adrenalin löketként élénkíti a fényképezési élményt. A funkciókban gazdag, rendkívül tartós vázba épített, mégis meglepően könnyű és kisméretű Nikon D7100 felül fogja múlni a várakozásait. Professzionális 51 pontos AF-rendszerével az elképzeléseit életre keltve látványos eredményeket érhet el, az apró részleteket is visszaadó állóképek és az éles, tiszta teljes HD videók esetében egyaránt.

Nikon-D7100-1A 24,1 megapixeles, DX-formátumú CMOS-képérzékelő éles és részletgazdag képeket garantál. Mivel az érzékelő nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, a lehető legtöbbet ki tudja hozni az elérhető megapixelekből, így lenyűgöző felbontásra képes. Ezáltal kiemelkedően éles képek készíthetők, és rendkívüli nagy felbontással rögzíthetők a legfinomabb textúrák, például a haj és a tollak is. Az EXPEED 3 képfeldolgozó rendszer gyors képfeldolgozást, élethű színvisszaadást és továbbfejlesztett zajcsökkentést kínál.

nikon-D7100_right-frntA 100–6400 értékű, 25 600-ig növelhető nagy ISO érzékenységgel páratlan eredmények érhetők el még a gyengén megvilágított vagy sötét környezetekben is, valamint a gyorsan mozgó témák is tisztán rögzíthetők. Gyors sorozatfelvételre 6 kép/mp-es sebességig van lehetőség, így könnyűszerrel elkaphatók a gyors mozgások részletei vagy a gyorsan változó arckifejezések. Ezzel a fényképezőgéppel mindig az események középpontjában lehet.

nikon-D7100_rear-anglebAz 1,3x kivágási funkció egy sor egyedi beállítást kínál, amelyek kibővítik a DX-formátum lehetőségeit. Először is elősegíti a meglévő és az új objektívek hatékonyabb kihasználását a kiegészítő 1,3x telefotó-hatásnak köszönhetően. Ebben az üzemmódban az 51 fókuszpont még szélesebb területet fed le a képen, egészen a szélekig, kivételes témabemérést biztosítva ezzel. Emellett gyorsabb működést tesz lehetővé: akár 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételt és teljes HD videók (50i/60i) rögzítését.

A Nikon D7100 könnyű és masszív váza, a magnéziumötvözetből készült felső és hátsó borítással hathatós védelmet nyújt a por, az ütődések és az időjárás ellen. Ezzel a vázzal a fényképezőgép igazán robusztus felépítésű, ám mégis könnyűnek számít a kategóriájában. A mindössze 675 gramm tömegű fényképezőgép alkatrészei biztonságos védelemmel vannak ellátva a beszűrődő nedvesség és a por ellen. A rendszer képérzékelő-tisztító funkciója pedig automatikusan aktiválódik a fényképezőgép be- és kikapcsolásakor. A zármechanikát 150 000 cikluson keresztül tesztelték, a legkeményebb körülmények között.

FŐ JELLEMZŐK
– 24,1 megapixeles, DX-formátumú CMOS-képérzékelő: optikai aluláteresztő szűrő nélkül; rendkívüli képélesség a legapróbb részletekig.
– EXPEED 3 képfeldolgozó: gyors képfeldolgozás, élethű színvisszaadás és továbbfejlesztett zajcsökkentés.
– 100–6400 értékű, 25 600-ig növelhető ISO érzékenység.
– Professzionális AF-rendszer: 51 fókuszpont segítségével, amelyek közül 15 kereszt típusú; gyors és precíz automatikus élességállítás.
– 2016 képpontos RGB fénymérő-érzékelő fényképezési helyzetfelismerő rendszerrel.
– 8 cm-es, 1 229 000 képpontos, nagy megtekintési szögű LCD monitor.
– Kettős SD-kártyafoglalat: túlcsordulásos és biztonsági másolat típusú rögzítést is kínál, de a külön RAW- és JPEG-fájlba történő mentés is lehetséges.
– Vezeték nélküli kapcsolat*: kompatibilis a WU-1a vezeték nélküli mobiladapterrel.
– NIKKOR objektívek: a híres NIKKOR objektívekkel a lehető legtöbbet hozhatja ki a gép által kínált 24,1 megapixelből és 1,3x kivágás módból – kivételes felvételeket készíthet a hordozható DX objektívekkel.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés