Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: LG Spirit 4G LTE – Mint a nagyok

Mobil tesztek

Teszt: LG Spirit 4G LTE – Mint a nagyok

Míg a ülsejében egyértelműen a drágább LG modelleket idézi a Spirit, a belsejét már az elérhetőbb árhoz alakították. A modell azért nem okoz csalódást.

Ugyan sokan figyelik érdeklődve a csúcskategória újdonságait, a legtöbben mégis egy középkategóriás modell mellett teszik le a voksukat. Az LG nem bízta a véletlenre, idén tavasszal egyből négy  középkategóriás újdonsággal jelent meg a piacon. Közéjük tartozik a Spirit is, ami 4G LTE csatlakozást, négymagos pocesszort, trendi külsőt és egy 4,7”-es, HD képernyőt ad a pénzünkért. Megvizsgáltuk, hogy vajon tényleg olyan jó-e a telefon, mint azt az LG állítja!

Csomagolás

Egy egyszerű, türkiz-citromságra dobozban érkezett hozzám a Spirit. A dobozt kinyitva a tesztkészüléket, a microUSB kábelt, a töltőfejet és egy 3,5 mm-es jack kábelt találtam.

IMG_3135

Ez utóbbival könnyedén rácsatlakoztathatjuk a telefonunk például az autónk fejegységéhez.

Külső

Akárcsak a Leon, úgy a Spirit is az elmúlt időszak LG csúcsmodelljeinek a mintájára készült el, így a hozzáértők felfedezhetik a G Flex 2 és a G3 illetve G4 formai elemeit. Ez persze egyáltalán nem hátrány, sőt még az ívelt kialakítás is visszaköszön. Igaz, ez költséghatékony módon csak a készülékházat érinti, a képernyő hagyományos maradt.

IMG_3131

Apropó képernyő, egyáltalán nem kicsi megjelenítőről van szó, hiszen egy HD felbontású, 4,7”-es egység foglalja el az előlap nagy részét. Alatta az LG logót, míg felette az 1 megapixeles előlapi kamerát és a beszélgetésekhez használható hangszórót találjuk. A microUSB csatlakozó a mikrofonnal együtt az alsó élre került, míg a 3,5 mm-es jacket a telefon ellenkező oldalán helyezték el a mérnökök.

IMG_3133

A legújabb LG mobilokhoz hasonlóan a Spirit is a hátoldalán hordozza a hangerőállító- és a bekapcsológombját. Ez a gyártó állítása szerint kényelmesebb használatot garantál. Ha radikálisan nem is jobb a többi megoldásnál, kétségtelen, hogy kényelmesen használható. A 8 megapixeles kamera és a LED villanó mellett a hangszóró rácsait figyelhetjük meg. Ma már kissé szokatlan, de a hátlap leszedhető. Miután eltávolítottuk a burkolatot az első ami feltűnik, az a 2100 mAh-es akkumulátor. Felette a microSD foglalatot találjuk, a hátlap további kémlelése során pedig az NFC érzékelőjére lehetünk figyelmesek.

Hardver/Szoftver

Az LG Spirit működését egy Snapdragon 410-es lapkakészletű, 1,2 GHz-es négymagos processzor garantálja, 1 GB RAM és 8 GB memória társaságában (amiből csak alig 2,5 GB használható fel). A hardver az Android 5.0 Lollipop kiadását futtatja, ezúttal is az LG saját felületével.

11805658_1159117207448625_1189166519_n

Ha szemkápráztató gyorsaságról nem is, de korrekt működésről azért be tudok számolni, a Spirit jól megbirkózik a rá nehezedő feladatokkal. Apróbb akadások az erőforrás igényes programoknál, illetve kifogyó RAM esetén történnek.

11780396_1159117214115291_1046324420_n

Egyedi programokkal ezúttal sem vagyunk eleresztve, a fedélzeten az LG távsegítség alkalmazása a RemoteCall Service, a vállalat saját szoftveráruháza a SmartWorld, a Polaris Office dokumentumkezelő és a fájlkezelő alkotja az extra alkalmazásokat. Persze ez sem rossz és a tény, hogy emellett az összes Google alkalmazás is használható, azért már jelzi, hogy a csomagból kibontva is egy használható telefonnal van dolgunk.

Multimédia

Nem bonyolították túl a kameraszoftvert, gyakorlatilag a legszükségesebb funkciókkal találkozhatunk. A felbontás mellett az időzítőt, a hangvezérlést és az üzemmódot állíthatjuk más nincs. Kissé furcsa ez manapság, főleg annak fényében, hogy a legtöbb gyártó igyekszik minden opciót megadni a felhasználónak. Az LG máshogy döntött, azonban a legfontosabbat, vagyis a 8 megapixeles kamerát szerencsére nem rontották el.

20150723_125039

A képek egész jók, talán egyes esetekben kissé elmossa a részleteket a szoftver a zajcsökkentés érdekében. Videót Full HD felbontásban rögzíthetünk, míg szelfiket 1 megapixeles méretben küldhetünk tovább.Videókat a gyári lejátszóval nézhetünk vissza, a szoftver szerencsére könnyedén megbírkózik a népszerű formátumokkal.

19700103_045844

Kapunk zenelejátszót is, a szoftver album, előadó, dal és lejátszási lista szerint tudja csoportosítani a muzsikákat. Ezen kívül nem maradt ki az FM-rádió sem, igaz ehhez mindenképpen csatlakoztatni kell a headsetet. Ennek a hangminősége egyébként megfelelő, bár azért az audiofil közösség biztosan nem zárja majd a szívébe.

Adatkommunikáció/Üzemidő

Ahogyan a már a dobozon is kihangsúlyozzák a Spirit LTE képes, így a leggyorsabb hálózatokon is könnyedén szörfölhetünk vele.

IMG_3134

Ezen kívül természetesen nem maradt ki a Bluetooth 4.1, az NFC, az n-es szabványt támogató WiFi és az A-GPS sem. A széleskörűen használható telefon a nagyméretű akkumulátornak hála jól bírja, visszafogott nyomkodással két napig is elmegy.

Végítélet

Egy minőségi telefont tett le az asztalra az LG, a Spirit biztosan sokak tetszését nyeri majd el. Komolyabb hibája nincs, az ára is jó (50-55 ezer forint kártyafüggetlenül), így aki nem szándékozik sokat áldozni a csúcstechnológiára, az bátran válassza a dél-koreai gyártó újdonságát.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

LG Spirit

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - Elegáns külső
  - Korrekt hardver
 
  Kontra:  
  - A memóriából csak 2,5 GB hozzáférhető
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4,7"
  • kijelző felbontása: 1280 x 720"
  • kijelző típusa: IPS LCD"
  • eszköz mérete: 133.3 x 66.1 x 10 mm
  • tömeg: 124 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: négymagos, 1.2 GHz Cortex-A53
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microSD, 3,5 mm jack
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 8
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: LTE/3G/GSM
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.1
  • GPS: A-GPS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 5.0 Lollipop
  • spec. szoftverek:
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2100 mAh
  • tapasztalat: átlagos használattal 2 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés