Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a watchOS 3: olyan lesz az Apple Watch, amilyennek mindig is vártuk!

Nincs kategorizálva

Itt a watchOS 3: olyan lesz az Apple Watch, amilyennek mindig is vártuk!

Gyorsabb, kényelmesebben kezelhető és még jobban személyre szabható: itt a watchOS 3.0!

Hétfő este hivatalosan is megismertük a watchOS legújabb verzióját. Az Apple ezúttal a rendszer gyorsítását tűzte ki célul, így az alkalmazások mostantól azonnal megnyílnak majd, azaz az óra használata jelentősen kényelmesebb lesz majd. Mindez annak köszönhető, hogy a WatchOS a háttérben frissít majd az alkalmazásokat, illetve a népszerű programokat el is tárolja majd a memóriában, hogy azonnal használhatóak legyenek. A bemutatón egy focis alkalmazást mutattak be, ami az 5-6 másodpercnyi várakozásról gyakorlatilag azonnalira gyorsult, azaz elég hozzáérni az ikonhoz és máris megjelenik a program.

apple-wwdc-20160613-722

Megérkezett az alkalmazásváltó is, így gyorsan, lépkedhetünk az egyes applikációk között, köszönhetően az oldalsó gombnak. Megérkezett a Control Center is, innen az iOS-nél is ismert opciókhoz férhetünk hozzá, van repülőgép üzemmód, némítás gomb és az üzemidőt is megnézhetjük.  Sőt, ez még semmi, hiszen az üzenetkezelést is módosították. Megérkezett a Scribble, a funkció lényege, hogy az ujjunkkal, kézírással válaszolhatunk az üzenetekre, az óra ugyanis képes felismerni a karaktereket.

apple-wwdc-20160613-764

Érkeztek új felületek is, így mindenki megtalálhatja majd a neki leginkább tetsző kinézetet, legyen szó akár divatos, sportos vagy épp üzleti témáról. Igazán izgalmas, hogy mostantól egy mozdulattal válthatunk is a felületek között, így az óra mindig úgy néz ki, ahogyan az leginkább az alkalomhoz illő. Frissültek az alkalmazások is, az Apple kifejezetten büszke arra, hogy több programot is átalakítottak, hogy mostantól kényelmesebben kezelhessük azokat a csuklónkon. Érdekesség, hogy a mostani, terrortámadásoktól hangos világban az Apple külön kiemelte, hogy egy SOS funkciót is beépítettek, így gyorsan segítséget hívhatunk. A funkció a világon mindenhol működik, elég segítséget hívni és az óra tudja, hogy kit kell hívni.

apple-wwdc-20160613-744

A versenyszellemet is építik az Apple-nél, hiszen a watchOS 3.0-ával megérkezik az Activity Sharing, amivel megoszthatjuk az ismerőseink között az eredményeinket. A kaliforniai gyártó szerint ezzel sikeresen ösztönözhetjük egymást, hogy még többet sportoljunk. Ez azokra is vonatkozik, akik esetleg tolószékkel közlekednek, az Apple Watch az ő mozgásukat is figyelemmel tudja követni. Meglepő, de az Apple még arra is figyelt, hogy ilyenkor az óra nem azzal figyelmeztet a mozgásra, hogy “ideje felállni”, hanem, hogy “ideje gurulni”.

wwdc-421

A kaliforniai vállalat szerint ugyanakkor a fitnesz nemcsak sportolásból áll, ezért elkészítették a Breathe-et, ami nem más, mint egy, a légzésünket figyelő applikáció. A kutatások szerint ugyanis a helyes légzésterápia sokat segíthet a mindennapi stressz kezelésében. Lényegében elmondható, hogy az Apple Watch a watchOS 3-mal lesz olyan, amilyennek a megjelenésekor vártuk! Az Apple ezzel kapcsolatban el is mondta, hogy érzésre olyan lesz, mintha egy új órát viselnénk.

Képek forrása: Verge & Engadget

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés