Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szennyvíz szivattyú otthonra

szennyvíz szivattyú otthonra

Tipp

Szennyvíz szivattyú otthonra

Szennyvíz szivattyú otthonra

A szennyvíz szivattyú gyakran használatos építkezéseken, ahol a heves esőzések okozta tócsák akadályozhatják az építési munkálatokat. Azonban a magán fogyasztók is szembesülhetnek például azzal, hogy a pincéjüket elárasztotta a szennyezett víz. Ilyen helyzetekben szükség lehet egy olyan berendezés vásárlására, amivel a területet a lehető leggyorsabban lecsapolhatják. A szennyvíz szivattyú különböző típusokban, illetve méretekben kapható, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei.

Szilárd részecskék átvezetése

A legfontosabb szempont az, hogy mekkora szilárd részecskéket enged át. Ugyanis nem minden típus képes minden méretet kezelni. Ha túl nagyok a szilárd szennyeződések, akkor károsíthatják a berendezést. Ha például a szivattyú bemeneti nyílása eltömődik, akkor szárazon kezdhet el működni, és végül túlmelegedhet, véglegesen meghibásodhat. Az eszköz kiválasztásakor mindig ellenőrizze, hogy az képes-e feldolgozni az elvezetni kívánt szennyvízben lévő legnagyobb szilárd részecskét! Ez minden egyes darabnál egyértelműen fel van tüntetve, így nem nehéz utánajárni.

A szennyvíz szivattyú kapacitása

A berendezés kapacitása az óránként feldolgozni képes vízmennyiségre vonatkozik, amelyet a magasságkülönbségek befolyásolnak. Minél magasabbra kell a vizet szállítani, annál kisebb az óránként a tömlőből kilépő vízmennyiség. Minden szennyvíz pumpához tartozik egy táblázat, amely jelzi, hogy a szükséges magasságnak megfelelően hány liter folyadék szivattyúzható óránként. Ha rövid időn belül nagy mennyiségű vizet kell mozgatnia, akkor nagy teljesítményűt válasszon!

A szállítási magasság

Ez az adat jelöli azt a magasságot, amelyre a szivattyú képes a vizet felemelni, ami egyébként egyenlő azzal a nyomással, amellyel a vizet feldolgozzák: például 40 méter 4 barnak felel meg. Minden eszköznek van egy maximális nyomás értéke, amely meghatározza, hogy milyen magasra lehet a vizet felemelni vele. Ez a nyomás könnyen kiszámítható (10 méter = 1 bar). A szennyvíz szivattyú kiválasztásakor mindig ellenőrizze, hogy az képes-e elegendő nyomást biztosítani a magasságkülönbség kezeléséhez!

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés