Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vertikális wobblerek használatában rejlő lehetőségek

Tipp

A vertikális wobblerek használatában rejlő lehetőségek

A vertikális wobblerek használatában rejlő lehetőségek

Mik azok a vertikális wobblerek? Miben számítanak különlegesnek, akár a formájukat, jellegüket, vagy a használatukat tekintve? Hogyan érdemes pergetni annak érdekében, hogy a vertikális wobbler kapást hozzon a konyhára?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten a bejegyzés keretei között. Remélhetőleg ezzel is sikerül majd nyomatékosítani, mennyire komoly potenciál rejlik a vertikális műcsalik használatában.

Miben rejlik alapvetően a vertikális wobblerek lényege?

Lényegüket és alapvető funkcionalitásukat alapul véve a vertikális műcsalik azért lettek kitalálva, hogy a pergetőhorgász akár maga alatt emelgetve a műcsalit eredményes tudjon lenni.

Más kérdés persze, hogy a pergetőhorgász alapvetően leleményes, úgyhogy szép ügyesen sikerült a dobálós pecák ideális műcsali választásává is fejleszteni a vertikális változatokat. Méghozzá úgy, hogy kifejezetten eredményesek lehessünk velük.

Mindjárt rátérünk arra is, hogy milyen előnyei lehetnek annak, ha a vízen pergetve egy-egy vertikális wobbler is ott lapul a műcsalis dobozban.

Amiért a vertikális wobblerek használata extra mozgásteret biztosít pergetés közben

Vertikális wobblert használva azért klassz dolog a pergetés, mert többféle műcsalivezetést alkalmazva is eredményesek lehetünk. Mondjuk akkor, ha folyamatos bevontatás mellett akarunk eredményt elérni.

Mintha csak egy normál wobblerről lenne szó, a Fishinda webshopból beszerezhető vertikális wobblert eldobjuk, majd a megfelelő vízmélység elérését követően indítjuk el magát a bevontatást.

Mindezt úgy érdemes kivitelezni, hogy a vontatás sebességére gondosan figyelünk. A megfelelő ütem ugyanis kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a vertikális wobbler lehetőség szerint minél kedvezőbb eséllyel ingereje kapásra a ragadozókat.

Persze akadnak másfajta lehetőségek is, mint például a szakaszos bevontatás. Ennél a módnál a mederfenék szintjén célszerű kivitelezni a vontatást, és aztán szép gondosan pásztázni a víz különféle mélységeit.

Az emelés, a süllyesztés, a sebesség, vagyis a pergetés üteme ennél a megoldásnál is elképesztően fontos. Mondhatni gyakorlat teszi a mestert, a vertikális wobblerek használata bizony sok-sok gyakorlást igénylő mutatvány. De mindenképp megéri foglalkozni vele.

Amiért tényleg érdemes vertikális csalikkal pergetni

Bizony olyan wobblerekről és műcsaliváltozatokról van szó, amelyekkel nem feltétlenül találkoznak minden egyes nap a különféle ragadozóhalak. Részben ebben is rejlik tehát a vertikális wobblerek kiemelt hatékonysága.

Illetve hozzá kell tenni azt is, hogy ezek a műcsalik ismert és elismert márkák, valamint gyártók termékei. Olyan márkáké, ahol értik a csíziót, és rendszerint a ragadozóknak igencsak tetsző műcsalikat tudnak a pergetők rendelkezésére bocsátani.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés