Connect with us

technokrata

Így születhet szuper párna a kerti bútorhoz

Tipp

Így születhet szuper párna a kerti bútorhoz

Így születhet szuper párna a kerti bútorhoz

A kerti bútorok elengedhetetlen kiegészítői a párnák és takarók. Különböző áruházakban számos modell és minta közül lehet válogatni, csak győzze az ember végiggörgetni azokat. Ahhoz, hogy a kerti bútorod tökéletes összhangban legyen a kerttel és egyéb berendezésekkel, meg kell találnod azt a kiegészítőt, ami minden formában beletalál az összképbe.

Sok esetben akár egy párnáért is csillagászati árat kérnek el a forgalmazók vagy akár a készítők, tervezők. Azonban egy kis kézügyességgel és kreativitással saját magad is elkészítheted ezeket. Lássuk, miből áll a kerti bútorhoz illő párna készítése.

A terv

A készítést érdemes előre megtervezni, hogy a megvalósítás gördülékenyen menjen, az eredmény pedig kielégítő legyen. Tervezd meg a párna formáját, állítsd fel a prioritásokat. Fontos, hogy ne csak jól nézzen ki, de praktikus is legyen.

Lehet ülőpárna, fekvőpárna vagy akár díszpárna az igazán szép dizájn elérése érdekében. A Homelux webáruházban találtunk számos olyan minőségi kerti bútort, amelyekkel érdemes otthoni oázist építened magadnak.

A párnákra visszatérve: ha kiválasztottad a funkciót, a méretet, a formát, akkor beleáshatod magad az anyagok és minták végtelen világába.

A párna anyaga

Mivel kertbe való párnáról beszélünk, nagyon fontos, hogy milyen anyagból készül. Ezzel semmiképp sem ajánlott spórolni. Legyen minőségi és a célnak megfelelő. Hacsak nem szeretnéd minden nap ki-be pakolgatni a kiegészítőket, úgy a párna anyaga meg kell feleljen az időjárás viszontagságainak is.

A huzatot érdemes vízálló, vastagabb vászonanyagból készíteni, hogyha eső éri, ne okozzon kárt benne. Ugyanakkor fontos a párna töltete is. Léteznek célzottan kültéri párnákba való töltelékek, érdemes tisztában lenni ezekkel.

A párna elkészítése

Hogyha már van egy jól végiggondolt ötleted a külalakot illetően, és már azt is eldöntötted, hogy milyen anyagból készíted el, akkor jöhet a kivitelezés. Szükséged lesz varrókészletre, esetleg egy varrógépre is. Nagyon fontos, hogy nyugodt pillanataidban foglalkozz a párnakészítéssel. Nem érdemes pár perc erejéig leülni. Inkább kezeld hobbiként a párna elkészítését, mert így készíthetsz igazán szép és tartós alkotást.

Ha kerti bútorokhoz illő párnákat szeretnél, akkor vedd figyelembe, milyen bútoraid vannak. A fa- vagy utánzatokhoz a barna komplementer színeit ajánljuk. Vagy ha az izgalmas színvilág és a meglepő dizájn híve vagy, megpróbálkozhatsz az élénkkék árnyalatokkal.

Ha a kerti bútoraidban a fekete rattan vagy egyéb műanyag felületek dominálnak, akkor ezekhez mérten válassz mintát és színeket is. Érdemes a bőr számára kellemes tapintású anyagokkal dolgozni, hiszen a párnák a pihenést és kényelmet kell szolgálják.

Ha a kertben függőágy és hinta is található, akkor nemcsak párnát, de pokrócot is hozzáadhatsz a berendezéshez. Válassz élénk mintázatú darabokat, hogy azok élettel töltsék meg a kertet.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

További Tipp

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu