Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így születhet szuper párna a kerti bútorhoz

Tipp

Így születhet szuper párna a kerti bútorhoz

Így születhet szuper párna a kerti bútorhoz

A kerti bútorok elengedhetetlen kiegészítői a párnák és takarók. Különböző áruházakban számos modell és minta közül lehet válogatni, csak győzze az ember végiggörgetni azokat. Ahhoz, hogy a kerti bútorod tökéletes összhangban legyen a kerttel és egyéb berendezésekkel, meg kell találnod azt a kiegészítőt, ami minden formában beletalál az összképbe.

Sok esetben akár egy párnáért is csillagászati árat kérnek el a forgalmazók vagy akár a készítők, tervezők. Azonban egy kis kézügyességgel és kreativitással saját magad is elkészítheted ezeket. Lássuk, miből áll a kerti bútorhoz illő párna készítése.

A terv

A készítést érdemes előre megtervezni, hogy a megvalósítás gördülékenyen menjen, az eredmény pedig kielégítő legyen. Tervezd meg a párna formáját, állítsd fel a prioritásokat. Fontos, hogy ne csak jól nézzen ki, de praktikus is legyen.

Lehet ülőpárna, fekvőpárna vagy akár díszpárna az igazán szép dizájn elérése érdekében. A Homelux webáruházban találtunk számos olyan minőségi kerti bútort, amelyekkel érdemes otthoni oázist építened magadnak.

A párnákra visszatérve: ha kiválasztottad a funkciót, a méretet, a formát, akkor beleáshatod magad az anyagok és minták végtelen világába.

A párna anyaga

Mivel kertbe való párnáról beszélünk, nagyon fontos, hogy milyen anyagból készül. Ezzel semmiképp sem ajánlott spórolni. Legyen minőségi és a célnak megfelelő. Hacsak nem szeretnéd minden nap ki-be pakolgatni a kiegészítőket, úgy a párna anyaga meg kell feleljen az időjárás viszontagságainak is.

A huzatot érdemes vízálló, vastagabb vászonanyagból készíteni, hogyha eső éri, ne okozzon kárt benne. Ugyanakkor fontos a párna töltete is. Léteznek célzottan kültéri párnákba való töltelékek, érdemes tisztában lenni ezekkel.

A párna elkészítése

Hogyha már van egy jól végiggondolt ötleted a külalakot illetően, és már azt is eldöntötted, hogy milyen anyagból készíted el, akkor jöhet a kivitelezés. Szükséged lesz varrókészletre, esetleg egy varrógépre is. Nagyon fontos, hogy nyugodt pillanataidban foglalkozz a párnakészítéssel. Nem érdemes pár perc erejéig leülni. Inkább kezeld hobbiként a párna elkészítését, mert így készíthetsz igazán szép és tartós alkotást.

Ha kerti bútorokhoz illő párnákat szeretnél, akkor vedd figyelembe, milyen bútoraid vannak. A fa- vagy utánzatokhoz a barna komplementer színeit ajánljuk. Vagy ha az izgalmas színvilág és a meglepő dizájn híve vagy, megpróbálkozhatsz az élénkkék árnyalatokkal.

Ha a kerti bútoraidban a fekete rattan vagy egyéb műanyag felületek dominálnak, akkor ezekhez mérten válassz mintát és színeket is. Érdemes a bőr számára kellemes tapintású anyagokkal dolgozni, hiszen a párnák a pihenést és kényelmet kell szolgálják.

Ha a kertben függőágy és hinta is található, akkor nemcsak párnát, de pokrócot is hozzáadhatsz a berendezéshez. Válassz élénk mintázatú darabokat, hogy azok élettel töltsék meg a kertet.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés