Connect with us
Hirdetés

technokrata

Visa: Öt tipp a biztonságos karácsonyi vásárláshoz

Visa

Tipp

Visa: Öt tipp a biztonságos karácsonyi vásárláshoz

Kép: Engadget

Visa: Öt tipp a biztonságos karácsonyi vásárláshoz

A Visa az Ön bankjával együtt azon dolgozik, hogy fizetéseit biztonságban tartsa – többszintű biztonsági intézkedésekkel a csalások megakadályozásáért, az adatok védelmével és azzal, hogy segítünk visszaszerezni a pénzét, ha valaki az Ön engedélye nélkül használta a kártyáját. Ennek ellenére van néhány dolog, amit Ön is megtehet, hogy idén is biztonságosan vásároljon karácsonykor:

  1. Fizessen biztonságosan az üzletekben – kérjük, vigyázzon a kártyára, és óvja a PIN-kódját. Például egy étteremben történő fizetéskor kérje meg a pincért, hogy hozza a fizetési terminált az asztalához, és ne vigye magával a kártyáját a kasszához. PIN-kóddal történő fizetéskor tartsa a kezét a terminál felett, hogy eltakarja a számot a kíváncsi szemek elől. Ne feledje, hogy ha szokatlan fizetéseket észlel, és úgy gondolja, hogy valaki az engedélye nélkül használta a kártyáját, felhívhatja a bankját, letilthatja a kártyát, és a bank segíthet Önnek a visszatérítésben is.
  2. Fizessen biztonságosan az interneten – online fizetésnél ellenőrizze az URL-t, és bizonyosodjon meg róla, hogy az adott oldal címe „https: //” bevezetéssel kezdődik. A végén lévő “s” jelzi a biztonságos kapcsolatot. Előfordulhat, hogy fizetéskor egyedi kódot (a mobiltelefonra vagy e-mailre küldve), vagy ujjlenyomatot kell megadnia, esetleg hangfelismerést kell alkalmaznia. Ez azért van, hogy egy-egy szokatlan vásárlás esetén a bankja meg tudjon bizonyosodni róla, hogy valóban Ön használja a kártyáját.
  3. Fizessen biztonságosan alkalmazáson belül – váltson ujjlenyomat leolvasásra vagy arcfelismerésre a fiókokba való bejelentkezéshez és / vagy a fizetésekhez, ha van erre lehetősége. Véleményünk szerint ezek a módszerek biztonságosabbak és sokkal könnyebben megadhatók, mint a jelszavak.
  4. Óvakodjon az adathalász csalásoktól – vigyázzon a kéretlen és gyanús e-mailekkel és telefonhívásokkal. Megpróbálhatják ellopni a személyes adatait, például a számlaszámát, a felhasználónevét vagy a jelszavát. Ha nem biztos a dolgában, ne kattintson linkekre, és ne töltsön le fájlokat.
  5. Rendszer- és alkalmazásfrissítés – a számítógépen, táblagépen vagy telefonon történő vásárlás előtt telepítse a legújabb elérhető szoftvereket. A technológiai társaságok keményen dolgoznak azért, hogy megőrizzék az Ön biztonságát – a szoftverfrissítések kijavítják a sebezhetőségeket, így jobban védik az esetleges támadásoktól.

Ne feledje, ha Visa kártyával fizet, akkor is segítséget kap a pénze visszaszerzésében, ha a megrendelt termék végül nem érkezik meg, vagy nem az, amit várt. További információkért forduljon bankjához.

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés