Connect with us

Hirdetés

technokrata

Küldd a nagyit az Instagramra!

Doro

SmartPhone

Küldd a nagyit az Instagramra!

Küldd a nagyit az Instagramra!

Miért használják az idősek is? – a Doro megmondja

Számos kutatásból tudjuk, hogy a 65+ korosztályon belül rohamosan terjed a social media használat.

Egyes felmérések szerint 2020-ra legalább 50 millió szenior korú lesz jelen a közösségi média platformokon, és a növekedés töretlen. Nem szabad tehát alábecsülnünk az idősebb korosztály nyitottságát a technológiai újdonságok iránt. És miért maradna le nagymamánk (vagy nagypapánk) ezekről a szórakoztató felületekről? Ha idősebb szerettünk egyébként is nagy fotóalbum rajongó, mutassuk meg a modern változatát és küldjük az Instagramra! A szenior telefongyártó, a Doro megmutatja, milyen előnyei lehetnek a platformnak az idősek számára!

Ha nagymama amúgy is odavan a fotókért, imádja a fotóalbumokat lapozgatni és nyitott az újdonságokra, az Instagram az ő felülete! Manapság szinte minden arról szól, hogyan fejezzük ki magunkat fotók és videók által; ez az app játékosan és egyszerűen segíthet új emlékeket kreálni. Ma már számos olyan okostelefon létezik a piacon, melyet kifejezetten az idősek igényeire fejlesztettek, kialakításuk az ő életüket és kommunikációjukat könnyítik. Így többé nekik sem lehet akadály az okostelefon használata.

„De mit lehet itt csinálni?”

– kérdezheti a mama. Mondjuk el neki, hogy rengeteg dologra használhatja, ám a lényeg, hogy mindezt a saját szórakozására és örömére tegye. A svéd szenior telefongyártó, a Doro azt tanácsolja, hogy az első lépések szóljanak a nézelődésről és az érdekes fiókok felkutatásáról.

Segítsünk neki: keressük meg a kedvenc színészeit, sztárszakácsát, kertészeti és hobbi magazinjait és kövessük be őket. Természetesen érdemes bejelölni a családtagokat, barátokat is, ha ők aktív Instagram userek.

Miután már van néhány kedvelt fiók, bátoríthatjuk a nagyit, hogy ossza meg a saját érzéseit, gondolatait, reakcióit kedvelések, vagy kommentek formájában.

Ha már kellő önbizalmat szerzett a szerettünk a platformon, idővel akár profi Instagram felhasználó is válhat belőle; elkezdhet fotókat, videókat megosztani süteménycsodáiról vagy épp virágzó kertjéről az őt követőkkel. A legbevállalósabb Insta nagyiknak pedig jöhetnek az effektek, filterek!

Ha aggódna a nagyi, hogy ő lesz az egyetlen időskorú az Instagramon, nyugtassuk meg, hogy nincs egyedül. Számos szenior Instagram sztár van már, pl. @baddiewinkle 4 millió követővel, vagy éppen @iris.apfel, aki 97 éves korával a legidősebb influencer és rengeteg rajongóval, akik imádják szélsőséges stílusát.

A Doro biztonsági tippje: ha a nagyi tart attól, hogy más is láthatja a képeit, azt, hogy mit oszt meg, állítsuk rögtön privát módra a fiókját. Az általa létrehozott tartalmakat így csak azok láthatják, akiknek engedélyezte a bekövetést. Az Instagram Direct használatával pedig privát üzenetekben chatelhet vagy oszthat meg fotókat, videókat.

Számos előnye van tehát az Instagram jelenlétnek, de ne felejtsünk el még egy pozitív hozadékot; a social media használat a generációk közötti szakadékot is képes áthidalni. Olyan közös témákat adhat, amiről unokák-nagyszülők közösen tudnak beszélgetni, a vicces videóktól kezdve az aktuális eseményekig. Minden fiatal örülne, ha a nagymamája előbb tudná meg, mikor jelenik meg pl. Beyoncé új albuma…

A Doro szenior okostelefonokról további információ: www.doro.com

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés