Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

SmartPhone

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

5G chipet, négykamerás, futurisztikus kialakítást kaptak az új készülékek

A Huawei Technologies bemutatta Mate 30 zászlóshajó sorozatának készülékeit.

A csúcsszéria modelljeit Kirin 990 5G-képes chipkészlettel, a fotózás és videózás élményét új szintre emelő Supersensing Cine kamerával, valamint egyedi OLED Huawei Horizon kijelzővel is felszerelte a gyártó. A Mate 30 Pro forradalmi négykamerás rendszere a 4K-s felbontású és lassított felvételek készítésében is újat nyújt elődjéhez képest. A készülék megjelenése nemcsak a kör alakú kamera elhelyezés miatt különleges: a Huawei a hagyományos oldalsó, hangerőszabályzó gombokat láthatatlan virtuális kialakításúakra cserélte. A gyártó további két újdonságot is bemutatott, a Watch GT 2 okosórát és a FreeBuds 3 fülhallgatót, utóbbi idén novemberben érkezik az európai piacra.

Mate 30 Pro – nagyon tud

A gyártó legújabb csúcskészüléke minden eddiginél fejlettebb fotózási és videózási képességekkel rendelkezik. A Mate 30 Pro forradalmi, halo („glória”) elrendezésű négykamerás rendszere egy 40MP-es Cine kamerából, egy 40MP-es SuperSensing kamerából, egy 8MP-es telefotó kamerából, valamint egy 3D mélységérzékelő kamerából (Depth Sensing Camera) áll.

A SuperSensing Cine kamera duál főkamerás rendszerével a felhasználók lélegzetelállító felvételeket készíthetnek. A Cine lencse 1/1.54 hüvelykes szenzora különleges, ISO 51200 fényérzékenységének köszönhetően a felhasználó a Mate 30 Pro-val akár 4K/60fps minőségben videózhat, a kamera teljesítménye pedig ultralassításban elérheti az akár a 7680 fps-t sebességet is. A készülék kettős főkamera-rendszerének második tagja az 1/1.7 hüvelyk méretű SuperSensing lencse, amely negyven százalékkal több fényt fog be elődjéhez képest, így ISO 409600 fényérzékenységével alacsony fényviszonyok közt is lenyűgöző minőségű képek készítésére alkalmas.

A 8MP-es telefotó kamera háromszoros optikai-, ötszörös hibrid-, valamint harmincszoros digitális zoomot kapott. A gyártó a szelfik szerelmeseinek is kedvezett a Mate 30 Pro megalkotásakor: az előlapi 3D-s mélységérzékelő kamera pro-bokeh effekteket biztosít, így pontos mélységinformációkkal látja el a készüléket a jó minőségű portrék készítéséhez. Az optikai képstabilizálás (OIS), a mesterségesintelligencia-vezérelt stabilizálás (AIS), valamint a 3D-s mélységérzékelés teszik a Mate 30 készülékeket a lehető legjobbá fényképezés és videózás területén.

A Huawei a széria készülékei közül egyedül a 6,53 hüvelykes OLED Huawei Horizon kijelzővel rendelkező Mate 30 Pro esetében tette elérhetővé a 3D arcfelismerő és a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó technológiát egyaránt, amely fejlett adatvédelmet és biztonságot nyújt az okostelefon tulajdonosa számára. A készülék hangkibocsátó kijelzőn keresztül is tökéletes hangzásáról a gyártó Acoustic Display technológiája gondoskodik.

Mate 30 – a kisebbik jó

A Huawei a csúcsszéria másik készülékét is számtalan forradalmi megoldással szerelte fel a fotózás terén. A Mate 30 SuperSensing triplalencsés, szintén kör alakú elrendezésű kamerarendszert kapott, amely egy 40MP-es SuperSensing-, egy 16MP-es ultraszéles-látószögű- és egy 8MP-es telefotó lencséből áll. Az új, ISP 5.0 jelfeldolgozó processzornak köszönhetően a Mate 30 kitűnő minőségű képek és videók készítését teszi lehetővé a tulajdonosa számára. A 6,62 hüvelykes – a Mate 30 Pro-hoz hasonlóan – vékony kávájú kijelző tetején ultrakeskeny notch kapott helyet, ezzel maximálva a képernyő méretét.

Felhasználói élmény újragondolva

A Dark mode funkciónak köszönhetően a készülékeken az éjszakai olvasás sem terheli a felhasználó szemeit. A Mate 30 széria okostelefonjainak forradalmi kijelző-megoldása, hogy a hagyományos, gombos hangerő-szabályozás helyét átvették a képernyő oldalába épített szenzorok. Az Intuitive Side-touch Interaction funkciónak köszönhetően a felhasználók kényelmesen, a kijelző bármelyik oldalán elhelyezhetik a virtuális hangerőszabályzókat attól függően, hogy jobb- vagy balkezesek. A Multi Screen Collaboration funkció az adatátvitel során van a felhasználók segítségére: az alkalmazás lehetővé teszi az fájlok áthelyezését és több kijelző együttes használatát Huawei eszközök között. A Mate 30 széria készülékeit gesztusvezérléssel és intelligens HiCar funkcióval is felszerelte a gyártó, amely biztosítja a készülék és az autó kommunikációja és szórakoztatási rendszere közti zavartalan összekapcsoltságot.

Csúcsteljesítmény – a világ első, második generációs 5G okostelefonja

A Mate 30 széria készülékei a legújabb EMUI felülettel érkeznek, amelynek Alway-On-Display (AOD) kialakítása miatt a telefonok képernyőjének színe a fényviszonyokhoz mérten egész nap változik. A Mate 30 Pro-t és a Mate 30-at is Kirin 990 5G lapka hajtja, amely a Huawei eddigi legkifinomultabb okostelefon-chipkészlete. A szilikon-alapú technológia korlátait feszegetve, a Kirin 990-t háromszintű hatékonysági CPU architektúrával, a Huawei saját fejlesztésű Da Vinci NPU (neurális feldolgozó egység) architektúrájával látta el a gyártó, amely két nagyméretű duál NPU- és kisméretű NPU-magokból áll. A grafikai teljesítményért a szuper nagy, tizenhat magos GPU felel.

Összekapcsoltság és erő

A 7nm+ EUV módszerrel kialakított Kirin 990 5G támogatja a 2G, 3G és 4G, valamint az 5G NSA és SA hálózatokat is, valamint az akadásmentes összekapcsoltságot biztosító a Dual Sim, Dual Standby és FDD/TDD teljes frekvenciás sávokat egyaránt. A világ első, második generációs okostelefonjaként a Mate 30 Pro 5G-ben 14 db 5G antenna található, mely hihetetlen sebességet és páratlan összekapcsoltságot tesz lehetővé az okostelefon használata során.

A gyártó a Mate 30-at 4200mAh-s, a Mate 30 Pro-t pedig 4500mAh-s akkumulátorral szerelte fel. A TÜV Rheinland által hitelesített vezetékes és vezeték nélküli Huawei SuperCharge technológia, a 27W-os Wireless Huawei SueprCharge, valamint a 40W-os Huawei SuperCharge gyors és biztonságos töltést tesznek lehetővé. A töltés az autóban, valamint powerbank használata során is minden forgatókönyvre kiterjedő, akadás mentes élményt biztosít.

A Mate 30 sorozat készülékei a korábbi Mate 20 Pro készülékhez hasonlóan támogatják a fordított vezeték nélküli töltést is, mely gyors és kényelmes módja más készülékek töltöttségének növelésére.

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója elmondta:

„A Huawei Mate 30 sorozat felszabadítja az okostelefonokban rejlő összes lehetőséget. Megkérdőjelezi a konvenciókat, miközben páratlan felhasználói élményt nyújt. Az 5G korszak lehetőséget biztosít arra, hogy újragondoljuk az okostelefon-technológiát, a Mate 30 sorozat pedig a teljes kifejezése mindannak, ami lehetséges”

– tette hozzá a gyártó illetékese.

A Huawei bemutatta továbbá a Watch GT 2 okosórákat, továbbá bejelentette a FreeBuds 3 fülhallgatók elérhetőségét is. A gyártó újgenerációs headseteinek fekete és fehér változatai Kínában, Európában, a Közel-Keleten, Oroszországban, az Ázsia-Csendes-óceáni térségben, valamint Közép-Amerikában novembertől lesznek elérhetők.

A Mate 30 Pro, valamint a Mate 30 4G és 5G kialakításban, Smaragdzöld, Galaktikus szürke, Kozmikus Lila, valamint Éjfekete színekben, illetve különleges vegán bőr borítással Erdei Zöld és Napfelkelte változatokban érkeznek a boltok polcaira. A készülékek magyarországi elérhetőségéről egyelőre nincs információ.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés