Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi alapján választ új okostelefont a magyar?

SmartPhone

Mi alapján választ új okostelefont a magyar?

Amaysim

Mi alapján választ új okostelefont a magyar?

Karácsonykor keresettebbek a csúcskészülékek és a kiegészítők is

Az év végi ünnepi időszak kiemelkedő a készülékértékesítést tekintve, ilyenkor a Telenornál is megugrik a telefonvásárlások száma, és többen nemcsak maguknak, hanem szeretteiknek is vásárolnak telefont karácsonyra. A csúcsmodellek iránti kereslet is megnő, és a vásárlók szívesebben költenek magasabb árkategóriájú telefonra, amit ilyenkor kedvezőbb feltételekkel vihetnek el a karácsonyi ajánlatoknak köszönhetően.

 

A Telenor rendszeres internethasználók körében készült kutatása szerint azon felhasználók kétharmada, akik havidíjas előfizetéssel rendelkeznek és készülékvásárlást is terveznek, a szolgáltatójuknál tervezik azt megtenni. Ennek legfőbb oka a kedvező ár, a megfelelő garanciális feltételek, valamint a részletvétel lehetősége – ez utóbbi az alsó-középkategóriás típusok vásárlásakor kevésbé jellemző választás a Telenor eladási adatai alapján.

Tudják, mit keresnek

A kutatás szerint a vásárlók gyakran tájékozódnak a készülékvásárlás előtt az interneten, ár-összehasonlító oldalakon, illetve akár készülékteszteket és -értékeléseket is elolvasnak, így már egyre tájékozottabbak a készüléktulajdonságokat illetően. A szolgáltató tapasztalatai szerint a készülékválasztásban a legfontosabb tényezőnek az ár mellett az akkumulátor kapacitása, a kamera, a processzor típusa és a kijelző mérete számít. Érdekesség, hogy a Telenor tapasztalatai szerint egyre nő az igény a nagyobb memóriára, beleértve a képek, videók, zenék tárolására alkalmas belső tárhelyet és az alkalmazások zökkenőmentes futtatásához fontos nagyobb RAM-ot is.

Szintén érdekesség, hogy bár a Telenor tapasztalatai szerint a dizájn és a szín kevésbé kiemelkedő szempont a készülékválasztáskor (a kutatásban a készülékvásárlás tervező válaszadóknál kevésbé fontos ez a két tényező, bár a nőknél a szín fontosabbnak bizonyult), a fekete mellett az ügyfelek egyre szívesebben választanak olyan alternatív színeket, mint a fehér, kék vagy arany. A gyártók között a piacot domináló Samsung, Apple és Huawei készülékei a legkelendőbbek a Telenornál, ugyanakkor egyre nagyobb a kereslet a Nokia és a Xiaomi termékeire is. Ez utóbbi gyártó készülékei a mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor kínálatában jelentek meg a magyar piacon.

Összességében a Telenor tapasztalatai szerint az ügyfelek egyre tudatosabban választanak készüléket, és ha nem is konkrét típust keresnek, de egyre pontosabban tudják, hogy mire használnák a telefont, és mely funkciók fontosak számukra; ugyanakkor továbbra is sokan számítanak a szolgáltatójuk tanácsaira készülékválasztáskor a legbiztosabb döntéshez.

A készülékbiztosítás és a tartozékok is kelendők ilyenkor

A karácsonyi időszakban jellemzően többen kötnek készülékbiztosítást is, valamint a tartozékok is kelendőbbek a Telenor adatai szerint. Az okostelefonos kiegészítők között a legnépszerűbbek a készülékek megfelelő védelmét szolgáló tokok és kijelzővédő fóliák, valamint a memóriakártyák és a fülhallgatók. Az egyéb termékek között népszerűek például a fitneszpántok, ugyanakkor a telefonnal használható VR-szemüvegek népszerűsége már lecsengeni látszik.

A Telenor karácsonyi ajánlatában minden telefonja elvihető 0 Ft-os kezdőrészlettel Telenor Blue+ tarifával, 2 év hűséggel . Emellett 10 kiemelt készüléket nem csak elvinni, de megvásárolni is 0 Ft-os áron lehet meghatározott Telenor Blue+ tarifával, 2 év hűséggel3. Az általában keresett tartozékok mellett most a Telenor ajánlatában olyan, kifejezetten ajándéknak szánt termékek is megtalálhatók, mint például az okosfogkefe, vagy az okosórák, zenei tartozékok. Az új készülékeken pedig a Hipernet kipróbálására ideális lehetőség a szolgáltató december 20-ig aktiválható karácsonyi ajándéka: ügyfelei választhatnak, hogy december 24-26. között 3 napon át díjmentes hanghívást vagy korlátlan belföldi adathasználatot szeretnének-e kapni.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés