Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre megérkezett a csatlakoztatott eszközöket távolról vezérlő Samsung Remote Access funkció

Smart-TV

Végre megérkezett a csatlakoztatott eszközöket távolról vezérlő Samsung Remote Access funkció

Kép: The Verge

Végre megérkezett a csatlakoztatott eszközöket távolról vezérlő Samsung Remote Access funkció

A 2019-es Samsung Smart TV-ken elérhető Remote Access megoldás segítségével vezeték nélkül irányíthatók a csatlakoztatott eszközök, így még kényelmesebb például a böngészés, a felhőszolgáltatások használata

A Samsung Electronics bemutatja a 2019-es Smart TV sorozat új funkcióját a Remote Accesst, amely magasabb szintre emeli a PC-kkel, tabletekkel vagy okostelefonokkal való kapcsolatot. A felhasználók így távolról is irányíthatják kompatibilis eszközeiket és applikációikat a Samsung Smart TV készülékeken keresztül.

samsung_remote_access-3

A Remote Access segítségével a Samsung Smart TV-hez beviteli eszközöket, így például billentyűzetet csatlakoztathatunk, amelyekkel könnyebben irányítható a képernyőn megjelenő tartalom. A PC-hez a televízión keresztül távolról, HDMI kábel nélkül, akár egy másik szobából is hozzáférhetünk és végezhetünk rajta különféle műveleteket, legyen szó az interneten való böngészésről, vagy éppen a TV képernyőjét monitorként használó játékról.

A Remote Access nem csupán nagyobb képernyővé varázsolja a TV-t, de a felhasználók a szükséges perifériák segítségével a csatlakoztatott eszközöket közvetlenül is használhatják a televízón keresztül, hozzáférhetnek böngészős, felhőalapú irodai szoftverekhez, így könnyedén szerkeszthetnek dokumentumokat és dolgozhatnak a Smart TV-nél.

„A Samsung számára fontos, hogy intuitív és kényelmes felhasználói élményt biztosítson. A Remote Access-szel a felhasználók a TV képernyőjéről könnyedén elérik az összekapcsolt eszközeikre telepített különböző programokat, applikációkat és felhő alapú szolgáltatásokatA továbbiakban partnereinkkel közösen arra törekszünk, hogy a Remote Access-szel kompatibilis termékek köre bővüljön és a felhasználók számára még több szolgáltatás váljon elérhetővé.” 

samsung_remote_access-1

– mondta Hyogun Lee, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke.

A Remote Access a világon bárhol használható, köszönhetően a VMware Horizon szoftvernek, melynek virtuális asztali infrastruktúráját (VDI – Virtual Desktop Infrastructure) a Samsung és vállalati szoftver-innováció területén élen járó partnere a VMware biztosítja.

„A Samsung és a VMware közös célja, hogy lehetőséget nyújtson a még produktívabb munkavégzésre. Együttműködésünket tovább bővítjük, annak érdekében, hogy a távolról dolgozók is zökkenőmentesen végezhessék munkájukat. Éppen ezért különféle virtuális asztalokat, applikációkat és online szolgáltatásokat teszünk könnyen elérhetővé olyan Samsung eszközökről, mint a vállalat Smart TV sorozata”

– mondta Shankar Iyer, a VMware végfelhasználói megoldásokért felelős alelnöke és általános igazgatója.

samsung_remote_access-2

A vezeték nélküli kapcsolatok és felhő alapú szolgáltatások kapcsán felmerülő biztonsági kockázatok kezelésére a Samsung a Remote Access funkcióba integrálta saját fejlesztésű Knox megoldását. A Samsung Smart TV-iben 2015 óta megtalálható Knox biztonsági technológia rendszeres frissítésekkel tartja fenn a védelmet. A Knox a TV iparágban egyedüliként érdemelte ki a Common Criteria hitelesítést.

További Smart-TV

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés