Connect with us

technokrata

Elképesztő lett az új Samsung QLED TV

Smart-TV

Elképesztő lett az új Samsung QLED TV

Elképesztő lett az új Samsung QLED TV

A világ első „100 százalékos színtérfogat” minősítést elnyerő televíziója

A Samsung a globális tévégyártók közül elsőként kapta meg a tanúsítványt, amely bizonyítja, hogy a Samsung Quantum Dot technológiája átlépi a hagyományos megjelenítési korlátokat.

A Samsung 2017-es CES-en bemutatott QLED TV-je elnyerte a világhírű német teszt- és tanúsítószervezet, a Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) elismerését, amely igazolja, hogy a készülék képes 100 százalékos színtérfogatot megjeleníteni. A Samsung QLED TV tanúsítványát kiadó VDE nagy tapasztalattal rendelkezik a színtérfogat tesztelésében. Az elismerés jelzi, hogy a QLED TV képes egyenletesen magas minőségű képet megjeleníteni.

A színtérfogat, amely a színleképezés szigorú szabványa, a tévé két jellemzőjét méri egy elméleti háromdimenziós térben: a színteret és a fényerőt. A színtér azt mutatja, hogy fizikailag összesen hány színt képes megjeleníteni az eszköz. A csúcsfényerő a kijelző maximális fényerejét jelenti. Minél nagyobb a színtér és a fényerő, annál nagyobb lesz a televízió színtérfogata. A QLED TV megnövelt színtérfogata élethűbb, pontosabb, szemet gyönyörködtetőbb HDR-képeket eredményez a világos és sötét jelenetekben egyaránt, melyek olyannak látszanak, ahogyan a filmrendező megálmodta.vde-rainbow-6

A „100 százalékos színtérfogat” azt jelenti, hogy egy adott színt a fényerőtől függetlenül mindig pontosan meg lehet jeleníteni. Például egy falevél a fényerőtől függően többféle színűnek is látszódhat, a sárgászöldtől kezdve a türkizig. A Samsung QLED TV a fényerőtől függő színváltozások legapróbb részleteit is képes visszaadni – ezt a hagyományos 2D színtérben nem könnyű elképzelni – így a rendező szándékai szerinti legélethűbb HDR kép jelenik meg a képernyőn.

A tévék színmegjelenítési képességei a fényerő növekedésével általában párhuzamosan csökkennek, ami a megjelenített színek torzulásához vezet. A Samsung QLED TV esetében azonban már nem kell kompromisszumot kötni a fényerő és a színhűség között. 1500–2000 nit-es csúcsfényerejével a QLED TV a tévéiparágban elsőként 100 százalékos színtérfogatot tud megjeleníteni.

A Samsung QLED TV egy új, fém félvezetőn alapuló, Quantum Dot technológiát használ, amely lehetővé teszi, hogy a képernyőn jelentősen több szín, magasabb fényerő és részletgazdagabb kép jelenjen meg, mint a hagyományos tévék esetében. Az új Quantum Dot technológiának köszönhető az is, hogy a Samsung QLED TV mélyebb feketét képes visszaadni függetlenül attól, hogy mennyire világos vagy sötét a jelenet többi része, és ezt az sem befolyásolja, hogy a tévét éppen egy lesötétített szobában vagy egy világos helyszínen nézzük. Ráadásul a QLED TV-k esetében ez a csúcsteljesítmény független a betekintési szögtől, így bárhol is ül a néző, ugyanazt a színvilágot és minőséget élvezheti.

„A Samsung QLED TV által elnyert „100 százalékos színtérfogat” tanúsítvány bizonyítja termékünk kiválóságát és forradalmian új képminőségét. A televíziógyártás globális piacán immár 11 éve folyamatosan vezető szerepet töltünk be, ennek megfelelve izgatottan vezetjük be a televíziós iparágat az elérhető legjobb képminőséget megjelenítő Quantum Dot kijelzők világába”

– mondta JongHee Han, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának alelnöke.

További Smart-TV

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin