Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent a QLED-ről

Smart-TV

Mindent a QLED-ről

A Samsung szakmai szemináriumot tartott Barcelonában

A világ vezető TV-gyártójaként számon tartott Samsung Electronics szakmai szemináriumot tartott Barcelonában, ahol ismertette a QLED TV-k legújabb prémium termékcsaládjának műszaki megoldásait. A rendezvény előadói részletesen bemutatták a Quantum Dot technológia legújabb fejlesztéseit, valamint egy, a Samsung és a SpectraCal együttműködésével kidolgozott új, fejlett iparági kalibrációs eszközt.

A szakmai szemináriumon a Samsung és a SpectraCal egy új rendszert mutatott be a TV-képernyők színtérfogatának mérésére, amelyet a SpectraCal saját fejlesztésű CalMAN szoftvere tesz lehetővé. Ennek a színtérnek az alkalmazására először a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (International Commission on Illumination, CIE) tett javaslatot 1976-ban, de tényleges megvalósítása csak most, a Samsung és a SpectraCal partneri együttműködésének köszönhetően vált lehetővé.

2017-02-01-samsung-q-style-tv-111

Az új eszköz képes bemutatni a QLED TV-k magasabb szintű színtérfogat-leképezési képességeit. A színtérfogat a TV két jellemzőjét méri: a színtér-leképezést és a fényerőszintet. A színtér a megjeleníthető színek mennyiségét mutatja. A csúcsfényerő a képernyő maximális fényerejét adja meg. Minél nagyobb a színtér és a fényerő, annál nagyobb lesz a TV színtérfogata.

A QLED TV-k a Quantum Dot technológia hatékonyságának köszönhetően pontos színeket és kontrasztot képesek megjeleníteni. Jelenleg a piacon a QLED TV-k tudják visszaadni a legmagasabb szintű színtérfogatot (100% a DCI-P3 szabvány alapján). Ezt a világhírű német teszt- és tanúsítószervezet, a VDE is akkreditálta.

2017-02-01-samsung-q-style-tv-21

A fejlett automatikus kalibrálóeszköz várhatóan a Samsung 2017-es QLED TV-ivel egy időben kerül a boltokba.

A HDR-technológiával a Samsung QLED TV-k 1500–2000 nit fényerőt képesek elérni, így a megjelenített kép a lehető legélethűbb és legtermészetesebb lesz. Ez az érték megfelel az emberi szem számára optimális fényerőnek, így az új technológia kellemes tévénézést biztosít bármilyen környezetben. Ehhez az is hozzájárul, hogy a QLED TV-k a környezettől, illetve beállításoktól függetlenül is képesek az optimális kontrasztokat megjeleníteni.

2017-02-01-samsung-q-style-tv-13

A 2017-es QLED TV-ket a vásárlók igényeinek megfelelően tervezték, az új funkciókat pedig a fogyasztók eddigi visszajelzései alapján fejlesztették ki.

„A Samsungnál az a célunk, hogy vásárlóinknak az összes olyan információt megadjuk, amelyek segíthetnek kellően megalapozott döntést hozni egy új TV vásárlása során” – mondta el Rózsa Márton, a Samsung Magyar Zrt. szórakoztató elektronikai üzletágának vezetője. „2017-ben számos olyan komplex, a képminőséget érintő jellemzők fejlesztésére fogunk koncentrálni, mint a színtérfogat, a kontraszt, a betekintési szög és a dinamikus metaadatok. Reméljük, hogy ezeken a fórumokon segíthetünk bemutatni az új QLED TV-k előnyeit.”

2017-02-01-samsung-q-style-tv-84

Az új QLED TV továbbfejlesztett okos funkciókkal is rendelkezik. 2017-ben a felhasználók számos gördülékeny és személyre szabott élményt élhetnek át, ilyen például a hangvezérléssel működő Samsung TV-k által nyújtott szórakozás. A vásárlók már többféle hangparanccsal is válthatnak a csatornák között, ehhez elegendő kimondani a csatorna nevét vagy a megemlíteni a kívánt műsor típusát. Szintén a 2017-es év újdonsága, hogy a felhasználónak a tartalomforrás változtatásához elég kimondania egy a TV-hez csatlakoztatott készülék nevét, és a TV automatikusan képes arra váltani a bemeneti jelet. Emellett OTT-szolgáltatások és eszközök is csatlakoztathatók hangparanccsal, így a felhasználók még könnyebben hozzáférhetnek a kívánt tartalmakhoz.

További Smart-TV

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés