Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért érdemes fűtőszőnyegbe fektetni

fűtőszőnyeg

Smart home

Ezért érdemes fűtőszőnyegbe fektetni

Ezért érdemes fűtőszőnyegbe fektetni

Összeszedtük a legfontosabbakat

A fűtőszőnyeg a padlófűtés egyik leghatékonyabb formája, amely vízálló felületének köszönhetően egyenletesen oszlatja el a hőt a padlón, így ideális a fürdőszobákba és konyhákba. A fűtőszőnyegek széles méretválasztékban kaphatók, hogy a legszűkebb helyeken is telepíthetők legyenek. A hőfokot közvetlenül az elektromos hálózathoz csatlakoztatva, egy programozható termosztáton keresztül lehet szabályozni, amely a padlófűtési rendszerhez csatlakozik.

Mi az a padlófűtés?

A padlófűtés lényegében hatékony hőleadó felületté varázsolja a padlót. Használható elsődleges hőforrásként egy helyiségben, vagy egyszerűen csak a padló kényelmének – és így a lakók komfortérzetének – növelésére. A padlófűtési rendszereket gyors és egyszerű telepítésre tervezték, ráadásul alacsony helyigénnyel és kiváló hatásfokú fűtéssel járnak – mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Hogyan működnek a padlófűtő szőnyegek?

A fűtőszőnyeg előnyei

A fűtőszőnyegek tartós fűtőkábelekből állnak, amelyek egy szőnyeg hátlapkára vannak rögzítve, így téve lehetővé a padlófűtési rendszer gyors és kényelmes telepítését. A legtöbb ilyen rendszer vékony, kétmagos fűtőelemekkel és alacsony profillal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy alig vagy egyáltalán nem befolyásolják a padló felépítési magasságát.

Melyik rendszer a legjobb a padlómhoz?

A fűtőszőnyeg a padlóburkolatok széles skálájával használható, beleértve a fát, vinylt, csempét vagy szőnyeget. Ezzel együtt mindig érdemes ellenőrizni a padlóburkolat szállítójánál, hogy a kiválasztott padlóburkolat kompatibilis-e a padlófűtéssel.

A fűtőfóliát kifejezetten úgy tervezték, hogy úszó padlóburkolatokkal, például laminált padlóval és mesterséges fával is használható legyen. Ha a fűtőfóliát puhább padlóburkolattal, például szőnyeggel használja, a fűtőtestet egy stabil aljzaton kell telepíteni, amely megvédi a fűtőtestet a túlzott terheléstől.

Telepítés

A fűtőszőnyegek elsődleges vagy másodlagos hőforrásként használhatók – a nagyobb teljesítményű változat használata javítja a felfűtési időt a nagy hőveszteséggel járó helyiségekben. A Fóliafűtő „száraz” telepítést kínál, így nincs szükség ragasztóra vagy kiegyenlítő anyagra.

A padlófűtési szőnyegek gyors beépítési időt biztosítanak, és ideálisak a szabályos formájú helyiségekben. Ha azonban szabálytalanabb formájú helyre szereli be a padlófűtést, valamelyik fűtési kábelrendszer megfelelőbb lehet. Vannak olyan elektromos padlófűtési szőnyegek, amelyek fűtőkábelből készülnek, amely egy üvegszálas hálós szövetre van rögzítve.

A szőnyeg egyszerűen kigöngyölíthető a padlón, így a telepítés gyors és egyszerű. A szőnyegek alsó oldalán kétoldalas ragasztószalaggal vannak ellátva, így könnyen rögzíthetők bármilyen tiszta felületre.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés