Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért érdemes fűtőszőnyegbe fektetni

fűtőszőnyeg

Smart home

Ezért érdemes fűtőszőnyegbe fektetni

Ezért érdemes fűtőszőnyegbe fektetni

Összeszedtük a legfontosabbakat

A fűtőszőnyeg a padlófűtés egyik leghatékonyabb formája, amely vízálló felületének köszönhetően egyenletesen oszlatja el a hőt a padlón, így ideális a fürdőszobákba és konyhákba. A fűtőszőnyegek széles méretválasztékban kaphatók, hogy a legszűkebb helyeken is telepíthetők legyenek. A hőfokot közvetlenül az elektromos hálózathoz csatlakoztatva, egy programozható termosztáton keresztül lehet szabályozni, amely a padlófűtési rendszerhez csatlakozik.

Mi az a padlófűtés?

A padlófűtés lényegében hatékony hőleadó felületté varázsolja a padlót. Használható elsődleges hőforrásként egy helyiségben, vagy egyszerűen csak a padló kényelmének – és így a lakók komfortérzetének – növelésére. A padlófűtési rendszereket gyors és egyszerű telepítésre tervezték, ráadásul alacsony helyigénnyel és kiváló hatásfokú fűtéssel járnak – mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Hogyan működnek a padlófűtő szőnyegek?

A fűtőszőnyeg előnyei

A fűtőszőnyegek tartós fűtőkábelekből állnak, amelyek egy szőnyeg hátlapkára vannak rögzítve, így téve lehetővé a padlófűtési rendszer gyors és kényelmes telepítését. A legtöbb ilyen rendszer vékony, kétmagos fűtőelemekkel és alacsony profillal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy alig vagy egyáltalán nem befolyásolják a padló felépítési magasságát.

Melyik rendszer a legjobb a padlómhoz?

A fűtőszőnyeg a padlóburkolatok széles skálájával használható, beleértve a fát, vinylt, csempét vagy szőnyeget. Ezzel együtt mindig érdemes ellenőrizni a padlóburkolat szállítójánál, hogy a kiválasztott padlóburkolat kompatibilis-e a padlófűtéssel.

A fűtőfóliát kifejezetten úgy tervezték, hogy úszó padlóburkolatokkal, például laminált padlóval és mesterséges fával is használható legyen. Ha a fűtőfóliát puhább padlóburkolattal, például szőnyeggel használja, a fűtőtestet egy stabil aljzaton kell telepíteni, amely megvédi a fűtőtestet a túlzott terheléstől.

Telepítés

A fűtőszőnyegek elsődleges vagy másodlagos hőforrásként használhatók – a nagyobb teljesítményű változat használata javítja a felfűtési időt a nagy hőveszteséggel járó helyiségekben. A Fóliafűtő „száraz” telepítést kínál, így nincs szükség ragasztóra vagy kiegyenlítő anyagra.

A padlófűtési szőnyegek gyors beépítési időt biztosítanak, és ideálisak a szabályos formájú helyiségekben. Ha azonban szabálytalanabb formájú helyre szereli be a padlófűtést, valamelyik fűtési kábelrendszer megfelelőbb lehet. Vannak olyan elektromos padlófűtési szőnyegek, amelyek fűtőkábelből készülnek, amely egy üvegszálas hálós szövetre van rögzítve.

A szőnyeg egyszerűen kigöngyölíthető a padlón, így a telepítés gyors és egyszerű. A szőnyegek alsó oldalán kétoldalas ragasztószalaggal vannak ellátva, így könnyen rögzíthetők bármilyen tiszta felületre.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés