Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három Xiaomi Roborock robotporszívó, ami 2021-ben jó választás lehet

robotporszívók

Smart home

Három Xiaomi Roborock robotporszívó, ami 2021-ben jó választás lehet

Három Xiaomi Roborock robotporszívó, ami 2021-ben jó választás lehet

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a robotporszívó, így nem meglepő, hogy Magyarországon is hatalmas piaca van az aprócska takarítórobotoknak, melyek kapcsán még sokan szkeptikusak, de egyre többen használják őket a mindennapokban lakásaik tisztaságának megőrzésére.

Már itthon is egyre több gyártó terméke közül válogathatunk, ha robotporszívóra van szükségünk, és egyre többen vannak, akik szeretnék a legtöbbet kihozni a pénzükből. Ezen a téren a Xiaomi által gyártott eszközök kifejezetten jó ár-érték arányt nyújtanak, de azon belül is a Roborock-sorozat emelhető ki a leginkább a kínálatból.

Többféle termékcsalád a Xiaomi égisze alatt

Kevesen tudják, de a Xiaomi robotporszívói között rengeteg termékcsaládot találhatunk, melyek tulajdonképpen más és más gyártók modelljei, csak éppen a kínai óriás fogta össze őket egy közös brand alá. Ennek megfelelően a MiJia, a Voimi és a Roborock robotporszívói is mind a Xiaomi égisze alatt érhetők el, egyaránt magas minőséget képviselnek, és rendelkeznek a kínaiak kimagasló támogatási hátterével, legyen szó akár szoftveres, akár hardveres oldalról.

A többféle termékcsalád bevezetésének természetesen megvan a maga oka. Ezek a modellek ugyanis mind-mind az egyes igények, az egyes szintek kielégítését és betöltését szolgálják. Míg például a MiJia és a Voimi teljesen a belépő szintet képviseli a teljes piacon, addig a Roborock a csúcskategórián belül kínál többféle megoldást, legyen szó akár jó ár-érték arányról, akár olyan technológiákról, melyek magasan verik a lényegesen drágább modelleket.

Miért a Roborock?

Adja magát a kérdés, hogy egy ekkora termékkínálatban miért éppen a Roborock robotporszívókat érdemes fókuszban tartani a Xiaomi kínálatából? Ennek az okai leginkább abban keresendők, hogy az ár-érték arány, a hazai támogatottság és a teszteredmények alapján ezek a robotporszívók manapság a legjobbak közé tartoznak, így megfelelő körültekintés, illetve igényeink felmérése mellett csak jól dönthetünk velük.

Példának okáért a Xiaomi Roborock robotporszívók kimagasló teljesítményt tudnak felvonultatni, általánosságban jellemző rájuk a 2000+ Pa szívóhatás, miközben nagy teljesítményű akkumulátoraiknak hála a méretesebb lakásokban is megállják a helyüket, töltésük pedig teljesen automatizált formában történik. Ezen felül fejlett keferendszerrel és jól működő, a legtöbbször LIDAR technológián alapuló szenzorokkal biztosítják otthonunk makulátlan tisztaságát.

A Roborock porszívók közül a legjobbak már képesek a nedves feltörlésre, és mivel a technológia folyamatosan fejlődik, ezért ezen a téren jelentős fejlődést tapasztalhatunk majd a későbbiekben. Nem elhanyagolható, hogy ezek az eszközök kimagasló szoftveres háttérrel is rendelkeznek, rendkívül jól működő és alapos applikáció, tonnányi beállítási lehetőség, távoli használat és rengeteg finomhangolás vár ránk. További pozitívum, hogy ezekhez az eszközökhöz itthon a megfelelő szervizháttér mellett minden kiegészítő és kopóalkatrész külön is biztosított!

Xiaomi Roborock robotporszívók

 Bár a termékcsaládon belül rengeteg modellt találhatunk, az alábbiakban azonban kiemeltünk közülük három olyan terméket, melyek az egyes kategóriákat képviselve jó választásnak bizonyulhatnak, ha a Roborock robotporszívók mellett döntenénk. Lássuk, hogy melyek ezek!

Roborock E4

robotporszívók

A Roborock E4 tulajdonképpen a belépő szint a termékcsaládon belül. Elérhető árkategóriát képvisel, ezért cserébe azonban kompromisszumokat követel, de még így is kifejezetten jó döntés lehet, ha nem túl nagy a lakás, illetve csak két nagyobb takarítás között szeretnénk általános tisztaságot tudni a házban.

A dupla giroszkóppal és OpticEye funkcióval ellátott kis porszívó még nem az LDS szenzoros technológiát használja, de ennek ellenére is ügyesen mozog a lakásban, azonban térképet nem tud menteni, minden egyes takarítás egy új kaland, egy új felfedezés lesz számára. Szerencsére az 5200 mAh-s akkumulátorral több mint két órán keresztül is elhúzódhat egy takarítási folyamat, mialatt teljesen feltöltheti 0,64 literes portartályát.

Kiváló választás akár 100 négyzetméteres házakba is, miközben a 2000 Pa szívóerőre képes motorja a legtöbb szennyeződéssel elboldogul. Működése során maximum 66dB zajszintet produkál, kommunikál az Amazon Alexával, de a Mi Home alkalmazásban rengeteg beállítást alkalmazhatunk, ha szeretnénk kordában tartani a kis robotot.

Roborock S5 Max

robotporszívók

Amennyiben igazán komolyan gondoljuk a robotporszívó vásárlást, akkor a Roborock S5 Max az egyik legjobb döntés a termékcsaládon belül, hiszen kiváló ár-érték arányt képvisel, ezáltal elérhetősége ellenére nagyszerű funkciókkal rendelkezik. Már LIDAR szenzorral rendelkezik, ezáltal makulátlan alapossággal tudja feltérképezni és kezelni a környezetét, sőt térképeket is készít, illetve ment, melyek megsegítik számára a későbbi munkát.

Az 5200 mAh-s akkumulátorát olyan jól optimalizálták, hogy akár három órán keresztül is képes takarítani, a töltéshez pedig magától visszatalál a dokkolójára. Működése során maximum 60 dB zajszinten dolgozik, a 460ml-es portartálya mellett pedig egy 280ml-es víztartályt egyaránt találhatunk benne. Ez biztosítja a robotporszívónak a felmosás funkciót, amihez elektromos vízadagolás és meglepően hatékony munkavégzés társul.

A szoftveres háttér esetében is kimagaslóan fejlett, Mi Home és Roborock applikációval is rengeteg beállítást adhatunk meg neki, áttekinthetjük a térképet, kijelölhetünk no-go és no-mop zónákat, de találunk benne automatikus felületfelismerő rendszert, a dupla kefemegoldás mellett pedig a HEPA szűrő sem maradt ki belőle.

Roborock S7

robotporszívók

Bár a Roborock S5 Max is kiemelkedő minőséget képvisel, azonban a Roborock S7 az, ami miatt az idei esztendőben a típus háttérbe szorulhat. Az S7 ugyanis a Xiaomi jól ismert termékcsaládjának a legfelsőbb szintjét képviseli 2500 Pa szívóerővel, valamint elképesztően sok fejlesztéssel. Példának okáért egy teljesen új keferendszer került alkalmazásra a robotporszívóban, ami minden eddiginél hatékonyabban tudja összeszedni a koszt és a port a padlóról.

Szintén jelentős előrelépés történt a nedves feltörlés funkció kapcsán. A Roborock S7 ugyanis elhozta a szónikus felmosást, amihez nemcsak új technológia, hanem egy új mop is társult, ennek megfelelően minden eddig ismert megoldáshoz mérten alaposabb és jobb munkát végez. Mindehhez LIDAR szenzorral térképezi fel a környezetét, az 5200 mAh-s akkumulátorával pedig akár három órán keresztül is képes takarítani.

Óriási előrelépés a korábbi Roborock modellekhez mérten, hogy bár kifejezetten nagy, 470ml-es portartályt kapott, azonban külön elérhető hozzá egy speciális dokkoló, mely a töltés mellett az ürítési feladatokat is ellátja. Ennek köszönhetően a robotporszívó képes automatikusan átszivattyúzni a koszt és a port a külső ürítőbe, aminek jóvoltából nem kell minden egyes használat után üríteni a portartályt.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés