Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG legújabb klímái UV fénnyel fertőtlenítenek

Smart home

Az LG legújabb klímái UV fénnyel fertőtlenítenek

Az LG legújabb klímái UV fénnyel fertőtlenítenek

Időnk legnagyobb részét beltérben töltjük, ez az arány ráadásul a pandémia alatt lényegesen növekedett.

Ezért is érdemes fokozott figyelmet fordítanunk a megfelelő beltéri levegőminőségre: ebben segítenek az LG legújabb, komplex szűrőrendszerrel ellátott, a levegő fertőtlenítésére is képes légkondicionálói.

Az LG legújabb ARTCOOL és Deluxe otthoni légkondicionálóiban a kombinált szűrőrendszer 5 lépésből álló légtisztítási folyamatát UVnanoTM technológiával egészítették ki. Ennek lényege, hogy a berendezések ventilátora mögé UV LED fényforrások kerültek, amik UV-sugarak kibocsátásával fertőtlenítik a beáramló levegőt és elpusztítják a készülék belsejébe jutó egyes kórokozók 99,9 százalékát. Ez azt jelenti, hogy az LG új légkondicionálói hatékonyan képesek nem csak hűvösen, de tisztán és higiénikusan is tartani az otthonok levegőjét.

A légkondicionálók AirCare Complete SystemTM elnevezésű, 360 fokos szűrőrendszerébe épített Pre-FilterTM kiszűri a nagyobb porszemeket a beáramló levegőből, az Auto-cleaning funkció pedig felszárítja a készülék belsejében esetlegesen felgyűlő nedvességet, ezzel megakadályozva a kórokozók számára kedvező környezet és a penész kialakulását. A rendszer PlasmasterTM Ionizer+ funkciója a beáramló levegőt szagtalanítja és megakadályozza a baktériumok megtapadását.

Fontos figyelnünk a beltéri levegő minőségére

Gyakran érezhetjük magunkat fáradtnak, dekoncentráltnak az otthoni munkavégzés során, ami összefüggésben lehet a beltéri levegőminőséggel, hiszen jelentős hatással van a közérzetünkre, teljesítőképességünkre, hosszú távon pedig akár egészségünkre is. A beltéri levegő szennyezői lehetnek akár a tisztítószerekből, berendezési tárgyakból felszabaduló illékony anyagok, de gondolhatunk a legegyszerűbb dolgokra is, például a légzés során keletkező szén-dioxidra vagy a lakásban szálló porra.

A légkondicionálók segíthetnek a beltéri levegő minőségének javításában, azonban fontos odafigyelni a megfelelő használatukra. Az egyik legnagyobb kockázati tényezőt az jelenti, ha a beltéri egységben penészgombák telepednek meg. Ilyenkor a légkondicionálónk lehet a levegőbe kerülő allergének legfőbb forrása, ami különösen kellemetlen hatásokkal járhat allergiás vagy asztmás családtagjaink esetében. A nem megfelelő minőségű beltéri levegő azokra is érzékelhető hatással lehet, akik nem szenvednek ezekben a betegségekben: gyakran fejfájást, orrdugulást, torokfájdalmat vagy akár nehezebb légzést is tapasztalhatnak.

A levegő páratartalmának csökkentése révén ugyanakkor szárazabb környezetet teremthetünk lakásunkban, ami kevésbé kedvező a baktériumok számára. A készülékekbe épített szűrők pedig – rendszeres tisztítás, fertőtlenítés és adott esetben csere mellett – hatékonyan képesek kiszűrni a szálló port, sőt, a legkorszerűbb beltéri egységek az átáramló levegő fertőtlenítésére is képesek.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés