Connect with us

technokrata

A Facebook alapítója lemásolta a Vasember szupersegédjét

Smart home

A Facebook alapítója lemásolta a Vasember szupersegédjét

Nagyon durva dolgot készített!

Nem akármilyen otthoni rendszert készített a Facebook alapítója. Mark Zuckerbeg ugyanis megalkotta a saját J.A.R.V.I.S-át. A fejlesztés így nagyban hasonlít a filmekben látott megoldásra, annyi, nem kicsi különbséggel, hogy ez tényleg használható.


Az persze igaz, hogy jelenleg csak Zuckerberg otthonában működik a Morgan Freeman hangján megszólaló Jarvis, univerzális használatra ugyanis egyelőre nem képesek még ezek a rendszerek. Maga Zuckerbeg is sokat munkálkodott azon, hogy egyáltalán nála működjön Jarvis, hiszen néhány komoly akadály is nehezítette a feladat elvégzését. Az egyik, hogy jelenleg igen nehéz elkészíteni egy olyan rendszert, amely a legtöbb okosotthon berendezéssel működik, ezek összehangolása tehát sok időt vett igénybe.


Ahogyan az sem két perc volt, hogy a gép megtanulja a személyes preferenciáit, így azt is, hogy mást jelent, ha a felesége hivatkozik az irodájára és mást, ha ő. A Facebook alapítója azért elárulta, hogy bár nagyon látványosan működik a saját asszisztense, a gépek lázadásától még nem kell tartani, messze vagyunk még a teljesen intelligens berendezésektől.

Ha szeretnéd elolvasni, pontosan hogyan készült a rendszer, kattints ide!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin