Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felokosítja a lakásunkat az LG

Smart home

Felokosítja a lakásunkat az LG

Felokosítja a lakásunkat az LG

Az LG deep learning technológiájával még több, új képességgel és kényelmi funkcióval felszerelt háztartási eszköz költözik otthonainkba.

A háztartási gépek képességeit új szintre emelve páratlan teljesítményt és kényelmet hoz az otthonokba az LG CES-en debütáló deep learning (gépi mély tanulás) technológiája. A deep learninggel felvértezett háztartási eszközök a fogyasztók életmódját és szokásait megtanulva egyre jobban megismerik tulajdonosukat. E tanulási folyamat soha nem ér véget, sőt egyre kifinomultabb lesz, hogy a gépek még több új megoldást kínálhassanak a hétköznapi problémákra.

lg-robot-vacuum-cleaner

Robotporszívó: minden akadályt megjegyez, és hatékonyabban takarít

Szenzorai és az LG deep learning segítségével a legújabb LG robotporszívó a szobában minden tárgyat felismer, és annak megfelelően reagál, hogy éppen mivel találkozott össze. Az intelligens porszívó felvételeket készít a szobáról, hogy megjegyezze az akadályokat, majd megtanulja kikerülni őket. Még az útjába akadó drótokat és papucsokat is felismeri, így görgős keféi nem akadnak el bennünk, és emberi segítségre sincs szükségük ahhoz, hogy folytassák a takarítást. A robotporszívó pontosan érzékeli a különbséget egy székláb és egy emberi láb között: ha emberrel találkozik, udvariasan megkéri, hogy engedjen utat neki, a széket pedig egyszerűen kikerüli.

Hűtőgép: okosabb kényelem

Az LG deep learning az okos hűtők kényelmi megoldásait is új szintre emeli. Életmódunk, étkezési szokásaink és viselkedésünk mintázatait feltárva előre látja, milyen funkciókra lesz szükségünk — például automatikusan feltölti a jégkockatartót, pontosan abban a napszakban, amikor a családtagok a leggyakrabban isznak hideg italokat. Ha nyáron magas hőmérsékletet vagy páratartalmat érzékel, 4-fokozatú sterilizáló üzemmódra vált, hogy az ételek még tovább eltarthatók legyenek.

lg-air-conditioner

Légkondicionáló: még több energiát spórolhatunk nagyobb teljesítmény mellett

Az LG deep learninggel felszerelt okos klímája feltérképezi a lakásban élők viselkedési mintáit és napi rutinját, többek között azt is, hogy a lakás mely részeiben tartózkodnak a leggyakrabban. E tudás birtokában felméri, hogyan biztosíthat gyorsan és hatékonyan megfelelő hőmérsékletet számukra, egy-egy szoba- vagy lakrész gyors lehűtésével. Ha például a hétvégén sokat tartózkodnak a nappaliban, itt biztosít több hideget vagy meleget, a hétköznapokon pedig, ha kell, a konyha megfelelő klímájára koncentrál.

Mosógép: optimális teljesítmény minden helyzetben

Az új technológiával az LG mosógépei is képesek arra, hogy megismerjék környezetüket és használójuk mindennapi szokásait, így jobb hatásfokkal dolgoznak. Azokon a területeken például, ahol kemény a víz (azaz túl magas benne a kalcium-karbonát tartalom), az LG okos mosógépe megfelelő hőmérséklet és vízmennyiség beállításával küszöböli ki a kemény víz ruhára gyakorolt káros hatását. Ahol pedig gyakoriak a homokviharok, a mosógép automatikusan újabb öblítéssel egészíti ki a mosást, hogy a ruhák még tisztábbak legyenek. 

Az LG deep learning képességgel felszerelt eszközeit 2017. január 5-8. között tekintheti meg a közönség a Las Vegas Convention Center központi csarnokának (Central Hall) 11100-as standján.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés