Connect with us

technokrata

Az autónk után az otthonunkba is beköltözne a Tesla

Smart home

Az autónk után az otthonunkba is beköltözne a Tesla

Különleges tetőpanelt és akkumulátorcsomagot lepleztek le.

Nemcsak az autónkat, az otthonunkat is “teslásítaná” Elon Musk. Az új Steve Jobs-ként emlegetett szakember éjszaka mutatta be a Tesla legújabb termékeit, amelyek ezúttal nem az autóipar körül összpontosulnak. Az első és legfontosabb az újdonság az új, Powerwall 2 névre hallgató akkumulátorcsomag, a ház tetejére szerelt napelemek által termelt energia tárolására szolgál. Ez aztán képes a ház energiaigényének ellátására, de akár a Tesla feltöltése is megoldható a segítségével.

teslanapelem

Ez az egység 5500 dollárba kerül, a gyártó pedig 10 év garanciát ad rá.  Azt sajnos nem tudni, hogy egy-egy napelem mennyibe kerül, ezt ugyanis nem árulták el a bemutató során. Ettől függetlenül annyi már tudható, hogy bár a Tesla legszívesebben az egész tetőnket napelemmel vonná be, elsőként csak 2-4 panelt és a Powerwall 2-t tartalmazó csomagokat kínálnának, egyenkénti vásárlási lehetőségről egyelőre nincs szó.

Az ugyanakkor már tény, hogy évi 4-5 millió tetőpanel legyártását tervezik az Egyesült Államokban, méghozzá azzal a nem titkolt céllal, hogy az árat olcsón tartva a hagyományos tetőcserepet keresőknek is alternatívát tudjanak nyújtani. Így nem elképzelhetetlen, hogy később önmagukban is lehet Tesla napelemeket venni.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu