Connect with us

technokrata

Ezzel a tévével a lakásod is irányíthatod!

Smart home

Ezzel a tévével a lakásod is irányíthatod!

Okosotthon funkciókkal jönnek az LG legújabb televíziói

Az LG legújabb webOS 3.0 operációs rendszere széles körben az iparág legkönnyebben használható és leginkább intuitív okostévés operációs rendszerének számít, és már megszerezte a világ vezető terméktesztelő és tanúsító szervezete, az UL tanúsítványát is. Ez a dokumentum azt igazolja, hogy a webOS 3.0 kompatibilis az otthoni ún. dolgok internete (internet of things, IoT) eszközökkel. A szabadalmaztatott IoTV applikáció révén az LG 2016-os okostévéi egy sor okosotthon-menedzsment funkciót kínálnak, vagyis a webOS 3.0 operációs rendszerrel érkező televíziók segítségével lehet irányítani több LG okoskészüléket csakúgy, mint más gyártók hasonló eszközeit.

A csatlakoztatást követően a különféle okoseszközök állapota az LG okostévé képernyőjén követhető, vagyis a televízió irányító felületként szolgál a felhasználók és a berendezések között. A tévé képernyőjét használva lehet tehát wifin vagy vezetékes kapcsolaton keresztül vezérelni például a hűtőt, a légkondicionálót vagy a mosógépet. A webOS 3.0 révén akár a szobai világítás fényerejét vagy a légkondi hőmérsékletét is szabályozhatjuk.

WebOS 3.0-2
„Mindig úgy tekintettünk a nappaliban elhelyezett televízióra, mint az okosotthon központjára. A webOS 3.0 operációs rendszerrel működő LG okostévéket ezt az alapvető funkciót szem előtt tartva terveztük meg” – mondta Sam Kim, az LG Electronics Home Entertainment Company senior alelnöke. „Az LG továbbra is arra törekszik, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa és olyan innovatív IoT-képes otthoni eszközöket fejlesszen ki, amelyek felülmúlják a vásárlók várakozásait.”

Az UL egy sor webOS 3.0 operációs rendszert futtató OLED és UHD tévére adott ki tanúsítványt – ezeket és az LG IoT megoldásait a CES-en a vállalat standjának okosotthon-zónájában mutatják be január 6-9. között (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204).Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu