Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem csak nyáron, télen is megéri használni a klímát!

Smart home

Nem csak nyáron, télen is megéri használni a klímát!

A modern klímák a melegben is jó szolgálatot nyújtanak.

Egyre több lakásban váltják ki a hagyományos gázfűtést olyan, az előbbinél olcsóbban működő, környezettudatos és egészséges környezetet szavatoló légkondicionáló megoldásokkal, amelyek nemcsak a pénztárcát kímélik, de kényelmesebbé teszik a fűtési szezon indulását. A már-már művészi kialakítású berendezések – mint például a többszínű hangulatvilágításra képes LG Artcool Stylist klíma család – pedig a modern otthonok tökéletes díszítőelemeiként is funkcionálnak.

21980915544_1f03a29f15_o

A klíma beépítését nem érdemes rövid távra tervezni – hívják fel a figyelmet az LG Electronics (LG) szakértői. A kevés áramot használó, modern inverteres gépek, mint az LG Inverter V, a hagyományos, folyamatosan ki-bekapcsoló klímáknál 30–40 százalékkal kisebb mértékben terhelik a villanyszámlát, ráadásul ezek a készülékek olyan csendesek, hogy még a gyerekszoba nyugalmát sem zavarják meg. Az LG mindezt egy 10 éves, a klímakompresszorra vonatkozó garanciával egészíti ki.

A hatékony fűtésnél talán csak az egészséges otthon a fontosabb, az LG H09AL Athena készüléke ezért speciális szűrővel semlegesíti a port, az allergéneket, a vírusokat és a baktériumokat is. Az Athena 3,2 kilowattos névleges fűtőteljesítménnyel egy 30 négyzetméteres szoba fűtésére is elegendő lehet, magas hatékonyságát pedig A+++ energetikai besorolása, illetve átlagos energiahatékonysági mutatójának kimagasló értéke is jelzi, amelyet már számos díjjal jutalmaztak is.

21982520343_36f0b7580d_o

A hatékony otthoni hűtés és fűtés, illetve melegvíz-ellátás teljes körű megoldását biztosíthatják a levegő-víz hőszivattyúk. E készülékek a fűtési idényben a kazánokhoz hasonló funkciót látnak el, működésük azonban sokkal hatékonyabb. Az LG innovatív Therma V levegő-víz hőszivattyúja például mintegy háromszor annyi fűtési energiát tud előállítani, mint amennyi elektromos energiát felhasznál működése közben, a külső levegőből nyert hőenergia segítségével melegíti fel ugyanis a fűtéshez szükséges vizet – akár mínusz 20 Celsius-fokos külső hőmérséklet mellett is. A kompakt rendszer beépítése nem okoz problémát, a fűtési rendszer már beépített elemeivel kompatibilis, fajlagos fűtési teljesítménye kimagasló, energiafelhasználása pedig jóval alacsonyabb, mint más fűtési megoldásoké. Tehát a berendezés egy rendszerként 3 funkciót is el tud látni az év 365 napján: hűtés, fűtés, használati melegvíz készítés – ráadásul mindezt egyéb hőtermelő alkalmazása nélkül.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés