Connect with us

technokrata

Megdöbbentő: Ennyit spórolhatunk a nyomtatáson!

Smart home

Megdöbbentő: Ennyit spórolhatunk a nyomtatáson!

Szerencsére van egy jó megoldás.

Évi több milliárd forint költségmegtakarítást eredményezhetne a hazai KKV szektor számára amennyiben a cégek működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának. Míg a 15 felhasználó feletti, illetve a nagyvállalati környezetben a lézernyomtatás sok esetben továbbra is a megfelelő választás, a kisvállalkozások számára a legfejlettebb tintasugaras technológia akár a felére is csökkentheti a nyomtatási költségeket.

A nyomtatással kapcsolatos kiadásokat a nyomtató beszerzési ára, a kellékanyag, az energia-felvétel, a papírfelhasználás és a karbantartási-költségek határozzák meg. Költségcsökkentés csupán minőségi vagy mennyiségi kompromisszumokon keresztül volt elérhető, mint a színes nyomtatás csökkentése vagy a nyomtatás számának korlátozása.

X585 control panel keyboard_HR

A nyomdaiparban már bizonyított technológia adoptálásával a HP Officejet Pro X nyomtatócsalád forradalmi változásokat hoz az irodai nyomtatás területére. Az új technológiának köszönhetően kategóriájában jelentősen tudja növelni az eddig megszokott nyomtatási sebességet, miközben a költségek csökkentéséről is gondoskodik. A HP Officejet Pro család a kisirodai lézernyomtatók oldalankénti költségeinek akár feléért képes minőségben egyenértékű nyomatok készítésére. Ezen túlmenően a HP Officejet Pro X színes nyomtató sorozata a HP PageWide technológiájának köszönhetően akár 70 irodai minőségű oldal nyomtatására is képes percenként.

A HP Magyarország számításai szerint a 10-49 főt foglalkoztató hazai kisvállalkozások átlagosan havi 3000 oldal nyomtatási teljesítmény mellett az Officejet Pro X technológiájának köszönhetően havonta akár 17 000 forintot is megspórolhatnak a kisirodai lézernyomtatókkal szemben, miközben havi 2 órával kevesebb idő telne el nyomtatással. Ennek eredményeként az idehaza működő több mint 30 000  kisvállalkozás havi szinten akár fél milliárd forint költséghatékonyságot is elérhetne.

A HP PageWide technológia lényege, hogy miközben a papír mozog, a lapszélességű nyomtatófej stabilan áll, ennek köszönhető a gyorsan és halkan megszülető eredmény. Mivel nyomtatás közben az egyedüli mozgó alkatrészeket a laptovábbító mechanika jelenti, így a készülék hosszú távú megbízhatósága is adott.

Officejet Pro X 576dw foto 1

A HP PageWide technológián alapulnak a vállalati felhasználásra fejlesztett legújabb HP OfficeJet Enterprise X tintasugaras nyomtatócsalád tagjai is. A HP Officejet Enterprise Color X555 ás X585 sorozatok egyesítik a HP vállalati lézernyomtatók által nyújtott sokrétű tudást a PageWide technológia forradalmi megoldásaival. Ennek köszönhetően a megbízhatóság és a széleskörű alkalmazhatóság mellett, a HP OfficeJet Enterprise X nyomtatók képesek akár kétszer akkora sebességgel és fele akkora lapköltséggel működni, mint a hasonló teljesítményű lézernyomtatós társaik. A HP OfficeJet Enterprise X termékek ugyancsak képesek a 70 irodai minőségű oldal percenkénti nyomtatására.

„A KKV szektor szereplőinek érdemes újragondolni a mindennapi nyomtatásról alkotott véleményüket és átértékelni milyen termékre van szükségük a cégük költségeinek és hatékonyságának optimalizálásához. A legújabb tintasugaras termékek sok esetben nyújtanak kedvezőbb alternatívát a megszokott lézernyomtatókkal szemben.” – mondta Takáts Kristóf, a HP vezérigazgató-helyettese.

 Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin