Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lődd ki kézzel a mérges madarat!

Smart home

Lődd ki kézzel a mérges madarat!

Néhány lelkes programozó némi csavarral, parafából és alaplapból kilövőállást készített a Rovio népszerű játékához, az Angry Birds-höz.

A Super Angry Birds nevű kütyü nem más, mint egy USB-s kontroller, mellyel ugyanúgy taktikázhatunk a kilövésnél, mint ha az okostelefonunk képernyőjén tennénk meg az ujjunkkal. Mi állíthatjuk be az erősséget, a kilövési szöget és van egy külön elsütő gomb az olyan madarak számára, amelyeknek valami extra képessége is van (gyakorlatilag a klasszikus vörös madáron kívül bármelyiknél használható), mely leginkább egy régi detonátorra hasonlít.

Azért, hogy a „csúzliból” ne repüljön el ténylegesen a madár, a készítők egy olyan motort használtak a lassításhoz, mint amilyeneket a modern hangpultokban szoktak használni.
A készítők Max/MSP-ben és Arduino-ban programoztak, a hardvereszköz irányításáért pedig Arduino mikrokontrollerje felel, amit a CIID (Copenhagen Institute of Interaction Design) készítette el. A projek Hideaki Matsui és Andrew Spitz nevéhez fűződik, és csak bízhatunk benne, hogy esetleg meghirdetik valamelyik startup oldalon a találmányukat, mely, ha megfelelő mecénásokat talál, talán még tömegtermékké is válhat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés