Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pendrive méretű számítógép a láthatáron

Smart home

Pendrive méretű számítógép a láthatáron

Az FXI Cotton Candy-je nem más, mint egy flashdrive-on tárolt Ice Cream Sansdwich, melyet tévére kötve teljesértékű androidos eszközt kapunk.

A Mobile World Congress-en mutatta be az FXI nevű norvég vállalkozás aCotton Candy nevű ICS-stickjét, melyet HDMI-n keresztül a televízióra kötve Angry Birdözhetünk kedvünkre vagy épp fotóinkat, képeinket nézegethetjük microSD kártyánkról, mert hogy az való bele. Az alapkonfiguráció csupán az Ice Cream Sandwich-nek ad helyet a sticken, de akár a 64 GB-os microSD kártyát is gond nélkül lekezeli. A Cotton Candy készítői nem bízták a véletlenre az erőforrásokat, így egy 1.2 GHz-es ARM Cortex A9 processzor fut a minigépben, a grafikus megjelenítésről egy négymagos ARM Mali-400MP chip gondoskodik, mely az Android 4.0-án kívül az Ubuntut is támogatja, de beépített virtuális kliense gond nélkül betölti a Windows-t, a Linux egyéb variánsait és az OSX-et is.
A nyolc centiméteres gépen csupán néhány port van, egy a HDMI-nek, egy USB a tápellátáshoz és egy micro-USB a periférikus eszközhöz (például egy egérhez). Egyelőre a Skandináv-félszigeten lehet előrendelni az eszközt, mely tudásához képest elég baráti áron lesz majd kapható, mindössze 200 dollárba kerül és a hónap végén kezdik el kiszállítani. Ezek után pedig jöhet a világ, melyet a nyár végéig szeretne meghódítani a Cotton Candy.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés