Connect with us

technokrata

Pendrive méretű számítógép a láthatáron

Smart home

Pendrive méretű számítógép a láthatáron

Az FXI Cotton Candy-je nem más, mint egy flashdrive-on tárolt Ice Cream Sansdwich, melyet tévére kötve teljesértékű androidos eszközt kapunk.

A Mobile World Congress-en mutatta be az FXI nevű norvég vállalkozás aCotton Candy nevű ICS-stickjét, melyet HDMI-n keresztül a televízióra kötve Angry Birdözhetünk kedvünkre vagy épp fotóinkat, képeinket nézegethetjük microSD kártyánkról, mert hogy az való bele. Az alapkonfiguráció csupán az Ice Cream Sandwich-nek ad helyet a sticken, de akár a 64 GB-os microSD kártyát is gond nélkül lekezeli. A Cotton Candy készítői nem bízták a véletlenre az erőforrásokat, így egy 1.2 GHz-es ARM Cortex A9 processzor fut a minigépben, a grafikus megjelenítésről egy négymagos ARM Mali-400MP chip gondoskodik, mely az Android 4.0-án kívül az Ubuntut is támogatja, de beépített virtuális kliense gond nélkül betölti a Windows-t, a Linux egyéb variánsait és az OSX-et is.
A nyolc centiméteres gépen csupán néhány port van, egy a HDMI-nek, egy USB a tápellátáshoz és egy micro-USB a periférikus eszközhöz (például egy egérhez). Egyelőre a Skandináv-félszigeten lehet előrendelni az eszközt, mely tudásához képest elég baráti áron lesz majd kapható, mindössze 200 dollárba kerül és a hónap végén kezdik el kiszállítani. Ezek után pedig jöhet a világ, melyet a nyár végéig szeretne meghódítani a Cotton Candy.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin