Connect with us

Hirdetés

technokrata

WiFi nyomokon indulhatunk kincsvadászatra Velencében

Smart home

WiFi nyomokon indulhatunk kincsvadászatra Velencében

Péntek estétől a Treasure Hunting játékosok egy misztikus, különleges erőkkel bíró pálca után eredhetnek Velence szűk sikátoraiban és a csatornák fölött átnyúló hidakon.

A bejáratott turistaútvonalaktól messzire elkalandozhatnak kincskeresők a mobiltelefonon vagy laptopon kapott kulcsszavak, és javasolt irányok segítségével, Velence többek között a játékkal ünnepli a teljes WiFi lefedettségét. 10 ezer km üvegszál, rengeteg hotspot, ilyen szintű lefedettség nagyon kevés helyen jellemző, örvendezett Michele Vianello, akit a projekt felügyeletével megbíztak. A gyors drótnélküli internet, 20 és 100 megabit közötti, lehetővé teszi az e-kereskedelem, és a digitális tévé használatát is, ami az óvárost végre megszabadítja a csúf antennáktól, írta meg a Reuters.

A WiFi-s digitális játék, a “Whaiwhai” névre hallgató szolgáltatás történetének cselekményét Alberto Toso Fei írta. “A játék, mint az utazás, és a tudás megszerzésének új módja… rengeteg tesztelésen esett át”, mondta el Tomas Barazza, a LOG607 startupcég egyik igazgatója, amit Fabio Salvadorival alapított. A kincskereső Whaiwhai játék első díjat nyert az olasz turisztikai innovációért. Az olasz és az angol verziók már most elérhetőek Róma, Firenze, és Verona városában, de a cég más nagy világvárosokra is ki akarja terjeszteni a szolgáltatást. A játékot könnyedén lehet adaptálni különleges alkalmakra, akár ünnepekre is, mondta el Barazza.

“Jelenleg a milánói verzión dolgozunk, ami a sporteseményekre fókuszálna. A British Museum felkért minket egy játék elkészítésére, ami a múzeumban zajlana, de reményeink szerint a római Fórumra is készíthetünk hasonlót”, mondta el az alapító. A cég szeptemberre tervezi saját iPhone alkalmazásuk megjelenését.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés