Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszakapják letörölt könyveiket a Kindle felhasználók

Smart home

Visszakapják letörölt könyveiket a Kindle felhasználók

Az Amazon ingyenes 1984 és Állatfarm digitális könyvekkel kárpótolja Kindle elektronikus könyvolvasóval rendelkező felhasználóit, mert a nyár folyamán ezen könyveket a felhasználók tudta nélkül letörölte készülékükről. A felhasználók az ingyenes könyveket, vagy egy 30 dollár értékű ajándékot választhatnak az Amazon kínálatából.

Még júliusban kért elnézést a Kindle felhasználóktól az Amazon online kereskedőház ügyvezetője Jeffrey P. Bezos, mivel a cég titokban törölte a Kindle e-könyv olvasókról George Orwell 1984 és Állatfarm című műveit.

A céget a szerzői jog birtokosai keresték fel, mert Orwell regényeit engedély nélkül árusították. “A könyveket harmadik fél töltötte fel katalógusunkba, és amikor a jogtulajdonosok megkerestek minket, a kínálatból, és fogyasztóink eszközeiről eltávolítottuk a kifogásolt termékeket, és kárpótoltuk ügyfeleinket”, mondta el az Amazon szóvivője.

Néhány felhasználó azonban nem volt elégedett az eljárással. A cég nem magyarázta el a történteket, csupán a pénzvisszatérítésről kaptak egy értesítő emailt. Amint a felhasználók a Kindle készülékkel csatlakoztak az online bolthoz, könyvtárukból eltávolították az említett könyveket. Sokan önkényesnek, és abszurdnak tartják, hogy a megvásárolt termékeiket figyelmeztetés nélkül visszavették, és még csak magyarázatot sem fűztek hozzá.

A negyedéves pénzügyi jelentés ismertetése előtt Bezos bocsánatot kér az Amazon Kindle közösségi blogján a történtekért. A problémamegoldásunk buta, átgondolatlan és fájdalmas volt, megérdemeljük a kapott kritikákat, írja a Yahoo.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés