Connect with us

Hirdetés

technokrata

Uniós pénz környezetbarát fejlesztésekre

Smart home

Uniós pénz környezetbarát fejlesztésekre

A Környezet és Energia Operatív Program keretében ma öt és a héten még várhatóan két új uniós pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázati kiírások környezetbarát energetikai fejlesztések megvalósulását támogatják összesen 34 milliárd forint értékben.

A héten megjelenő pályázatok kiemelt célja az energiahatékonyság növelése, a megújuló energiaforrások használata, emellett az energiatakarékosság fokozása nemcsak a fűtési, hűtési, melegvíz rendszerekben, de az elektromos és világítási hálózatban is.

Az új pályázatok támogatják az energiahatékonyság-növelést eredményező beruházások megvalósításához szükséges berendezések beszerzését, telepítését és a telepítéshez kapcsolódó munkálatokat is. Egyes pályázatok segítséget nyújtanak a távhő- és a hőközpontok korszerűsítéséhez és kazánok energiahatékonnyá alakításához is.

Újdonság, hogy az egyik kiírás keretében először nyílik lehetőség a biometán termelésének támogatására. A célok megvalósulása nagymértékben csökkentheti az energiaköltségeket, hozzájárulhat a klímapolitikai célkitűzések eléréséhez és a CO2 kibocsátás mérsékléséhez.

Pályázatot adhatnak le központi és helyi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak és egyes esetekben vállalkozások is, a sikeres pályázatot kidolgozók 1 millió és akár 1 milliárd forint közötti összegeket is elnyerhetnek a beadott pályázat kiírásának függvényében.
 
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Környezet és Energia Operatív Program energetikai pályázati kiírásaiban márciustól több jelentős újítást és egyszerűsítést is bevezetett. Az Ügynökség a 100 milliárd forint alatti beruházásoknál egyszerűsítette a megvalósíthatósági tanulmány követelményeit, kevesebb feltétel támasztásával egyszerűbbé vált a pályázás. Bővült a potenciális kedvezményezettek köre és nőtt a támogatási intenzitás is. Fontos változás még, hogy kombinált pályázati kiírások jelennek meg az energiahatékonyság és a megújuló energia terén.

Az épület-energetikai felújítások és a nyertes pályázatok kivitelezése már 2009-ben pozitívan hat és új megrendeléseket biztosít az építőiparnak. A megújuló energia beruházásokkal zöld munkahelyek jönnek létre, a munkaerő kereslet növekedni fog az építőiparban és a megújuló erőforrással foglalkozó háttériparban is.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
casio

SmartWatch

Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája

2024. február 22. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés