Connect with us

technokrata

Újfajta bankkártyát adnak ki

Smart home

Újfajta bankkártyát adnak ki

A MasterCard, a Toshiba, és a DNP egy új, kétfajta használatot is lehetővé tevő, PayPass/EMV kártyát dob piacra Japánban.

A kártyán egyaránt megtalálható lesz a MasterCard PayPassTM technológiája, amely érintés nélküli fizetést tesz lehetővé, és az EMV, azaz chipkártyás megoldás is. A kártya kombinálja a chipkártyák biztonságosságát és hatékonyságát az érintkezést igénylő helyeken, mint egy bankautomata, és a PayPass kényelmét a kis összegű, gyors vásárlásoknál.

A kártyákat Japánban minden partnerüzletnél lehet majd használni, de külföldön is, ahol hasonló rendszereket építenek ki. A PayPass fizetési opció nagyon hasznos lehet amikor siet az ember, például taxiban, a benzinkútnál, vagy az élelmiszerboltban. A PayPass 2002-es indulása óta a MasterCard egyértelműen sikeresnek ítélte a szolgáltatást, ma már több mint 55 millió ilyen kártya van üzemben. Világszinten már több mint 146 ezer bolt van, ahol érintkezés, és aláírás nélkül lehet fizetni.

A világ 29 országában zajlik már valamilyen kivitelezési fázisánál a PayPass, Ausztrália, Kanada, Kína, Csehország, Németország, Franciaország, Indonézia, Olaszország, Japán, Korea, Libanon, Malajzia, Mexikó, Mongólia, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svájc, Tajvan, Thaiföld, Törökország, az Egyesült Arab Emirátusok, az Egyesült Királyság, és az Egyesült Államok lakosai számára már részben elérhető.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin