Connect with us

Hirdetés

technokrata

Október 19-től már Magyarországon is használható a Kindle e-könyvolvasó

Smart home

Október 19-től már Magyarországon is használható a Kindle e-könyvolvasó

A Kindle már Magyarországon is megrendelhető és hozzáférhető. Az elektronikus könyvolvasóhoz ingyenes 3G hozzáférés jár, mellyel havidíj és wifi-hálózat nélkül is letölthetjük a kívánt könyvet vagy újságot.

A Kindle e-könyvolvasóval a felhasználók vezeték nélküli kapcsolaton tölthetnek le újságokat, könyveket, magazinokat és személyes dokumentumokat. A hat hüvelykes nagy felbontású kijelző hasonló a valódi papír alapú médiához.#img1#

A felhasználók több mint 290 ezer angol nyelvű könyv közül választhatnak jelenleg, valamint az amerikai és nemzetközi sajtóból is hozzáférhetnek számos kiadványhoz. Az új könyvekhez 12-14 dolláros áron lehet hozzájutni, ám a 290 ezres kínálat közül 65 ezer könyv kerül kevesebbe, mint 6 dollár. Az árak amerikai dollárban vannak meghatározva, és ebben a formában is fizetendők. Magyarországon a szolgáltatások még erősen limitálva vannak, például a blogok és a kísérleti böngésző szoftver jelenleg nem elérhető.

Jeff Bezos, az Amazon.com, a világ legnagyobb online könyvkereskedőjének az alapítója és vezére elmondta, hogy a cég hosszú távon úgy gondolkodik, hogy a világ összes könyve, a világ összes nyelvén elérhető legyen 60 másodpercen belül.

Több mint 200 ezer angol nyelvű könyvet és több mint 85 nemzetközi és amerikai újságot kínál a Kindle olvasóinak Magyarországon is. A cég bejelentette, hogy Kindle több mint 100 országban történő bevezetésével egyidőben lecsökkenti a csak amerikai piacra szánt készülékének árát 259 dollárra. Az új ár 100 dollárral kevesebb, mint a készülék tavalyi ára.

Az Amazon a Kindle mellett más készülékekre is elérhetővé fogja tenni a digitális könyveket, melyek már jelenleg is elérhetők a iPhone-on és iPod Touch-on. A cég nem tervezi online könyveivel a konkurens készülékek meghódítását, ám olyan platformokra koncentrál, melyek számos előfizetővel rendelkeznek.

Egyes iparági szakértők szerint a Kindle készülék lehet az idei karácsonyi szezon slágere.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés