Connect with us

technokrata

Melyik a legjobb LCD TV?

Smart home

Melyik a legjobb LCD TV?

A Sharp Aquos televíziója CKM Tech Awards 2009 díjat nyert.

Az olvasók szavazatai alapján, a 2009 őszén megrendezett Saturn-CKM Tech Awards 2009, LCD televízió kategóriában hirdetett győztese a Sharp Aquos LC46DH77E típusú televíziója. A Saturn elektronikai áruházlánc és a CKM magazin által meghirdetett versenyben nyolc kategóriában keresték a legjobb technikai eszközöket.

A több, mint tíz éves CKM és az ötödik születésnapját ünneplő Saturn azért hozta létre a CKM Tech Awards díjat, hogy kapcsolatot teremtsenek a különböző technikai eszközöket használó férfiak, és a termékeket forgalmazó áruházlánc, illetve a gyártók között.

A gyártók nyolc terméktípust nevezhettek “szakmai” és “ár/érték arány” kategóriákban. A szakmai díjat a zsűri szavazta meg, amelynek tagjai Balogh Péter, a Saturn koncepciómenedzsere, Nánási Pál fotós, Székely Gábor, a CKM technika rovatának vezetője, Hámori Dávid szakíró és Dzsudzsák Balázs válogatott futballista voltak. Az ár-érték díjat a zsűri előzetes értékelése után az olvasók szavazatai alapján ítélték oda az egyes termékeknek. A gyártók a televíziók mellett mobiltelefonokkal, zenelejátszókkal, fényképezőgépekkel, kávéfőzőkkel, notebookokkal, házimozi-rendszerekkel és GPS navigációkkal indultak a díjakért.

#img1#

A televíziók mezőnyében ár-érték arány kategóriában a Sharp Aquos LC46DH77E készülék nyerte az első helyezést. A 117 centiméteres képátlóval rendelkező készülék esetében a tökéletes képminőségről a Japánban gyártott, Full HD felbontású LCD panel gondoskodik, melynek dinamikus kontrasztaránya 50000:1, válaszideje pedig mindössze 4 milliszekundum, így a gyors mozgásokat bemutató akciódús jelenetek is egyedülálló élményt nyújtanak.

Az OPC funkcióval a készülék automatikusan a folyamatosan változó környezeti fényviszonyokhoz igazítja a háttérvilágítás erősségét, a távirányítón található ECO gomb segítségével pedig a felhasználó két lépcsőben csökkentheti a tévé energiafogyasztását. A környezetbarát funkcióknak, az alacsony energiafogyasztásnak, és a Sharp által alkalmazott környezetbarát gyártási folyamatnak köszönhetően a készülék korábban kiérdemelte az Európai Bizottság Öko-címkéjét.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu