Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a szótárakban is benne van az SMS nyelv

Smart home

Már a szótárakban is benne van az SMS nyelv

A Collins English Dictionary szerkesztői idén 267 olyan kifejezést adtak a szótárhoz, melyeknek egy részére korábban csupán hangokként gondoltak.

Sue Hunston, Tagg egyetemének a nyelvész-professzora szerint az SMS, és a chatelés a nyelv fejlődésének a következő lépcsőfokát jelenti. Egy közelmúltban végzett kutatásuk szerint a szöveges üzenetek sokkal jobban hasonlítanak a beszédre, mint az írásra. Tagg szerint sok nyelvész feleslegesen aggódik az SMS-ek szóhasználatának nyelvromboló hatása miatt, mivel a szöveges üzenetek változatosabbá teszi a beszédünket és növelik a segítségükkel kommunikálók nyelvi képességeit.

Olyan hang-szerű is bekerültek a szótárba, mint a “hmm”, vagy a “heh”, akárcsak a “meh” és a “mwah”, ami az angolok szerint úgy hangzik, mint egy eltúlzott csók. Egy másik részük inkább a rövidítések, vagy szavak eltorzított formája, mint a “newbie” helyett a “noob”. A Twitter népszerűségére való tekintettel a “twitter” ige is bekerült a szótárba.

“Az SMS a kommunikáció egy új formája, ami valójában sokkal közelebb áll a beszélt nyelvhez, mint a hagyományos írott szövegek. Egy hétköznapi beszélgetéshez hasonlóan, a szöveges üzenetek is tele vannak felesleges szavakkal, rövidítésekkel és összevonásokkal” -mondta el a brit nyelvész a Telegraph-nak.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés