Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kötelező lehet a brit pilóták számára a biometrikus azonosító

Smart home

Kötelező lehet a brit pilóták számára a biometrikus azonosító

Angliában a repülésben dolgozók számára kötelezővé tennék a biometrikus (egyedi fizikai jellemzők alapján ismeri fel a személyt) azonosítókat idén ősztől. A pilóták szövetsége azonban tiltakozik ez ellen és jogi akcióra készülnek – adta hírül az SG.hu híroldal.

A tervek szerint a brit légitársaságok dolgozóinak 2009 őszétől kötelező lenne a biometrikus azonosító, az érintett munkások viszont tiltakoznak a bevezetés ellen. A pilóták szövetsége (BALPA) jogi akcióra készül, hogy elkerüljék az új rendszert. Az általános vélekedés szerint az új kártyák semmilyen tekintetben nem növelnék a biztonságot, a magánélethez való jogot viszont sérthetné.

A BALPA szerint egy 2006 törvényrendelet szerint önkéntes jelleggel lehet ilyen azonosítót csináltatni Angliában, következőkben viszont a repülésben dolgozók számára kötelező lenne ez a kártya. Ezt nem fogadja el a szövetség, emiatt adatokat gyűjt egy esetleges nagyobb jogi akcióhoz. A szigetországban sem a rendőrségnek, sem a vámhivatalnak nincsen olyan leolvasó berendezése, amivel képesek lennének hasznát venni az új rendszernek – adta hírül az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés