Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az új iPod touch!

Smart home

Itt az új iPod touch!

Az Apple bemutatta az iPod touch második generációját, mely vékony, ívelt fém és üveg burkolatba építve 3,5″-es, szélesvásznú képernyőt, 802.11b/g Wi-Fi hálózati kapcsolatot, valamint beépített hangszórót és hangerő-szabályzó gombokat is kínál.

A beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően igazán ötletes módon kínálja a látványos Cover Flow nézetet és a véletlenszerű lejátszást, a Multi-Touch felhasználói felület pedig egészen páratlan új lehetőségeket kínál. Az új iPod touch 8, 16 és 32 GByte-os tárkapacitással rendelhető.

“Az új iPod touch a legvidámabb iPod, amit valaha készítettünk” – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. “Dalok, fényképek és klipek ezreit, vagy akár teljes filmeket tud tárolni és lejátszani, de akár szórakoztató játékok százai közül is választhatunk hozzá.”

#img1#

Az új iPod touch vékonyabb és könnyebb elődjénél. Kecses fém burkolata már beépített hangszórót és hangerő-szabályzó gombokat is rejt, az üveg előlap mögött pedig érintésérzékeny, 3,5″-es, szélesvásznú képernyő lapul. A lekerekített sarkoknak és az ívelt hátlapnak köszönhetően az új forma minden eddiginél kényelmesebben, jobban illeszkedik a kézbe.

Az iPod touch felhasználói számtalan játék közül választhatnak, melyeket az App Store segítségével akár vezeték-nélküli hálózaton keresztül is megvásárolhatnak. Az App Store alkalmazások százait kínálja a legkülönbözőbb kategóriákban, a játékok mellett szórakoztató, utazási és sportprogramokat is találhatunk.

Mint az iPod család összes többi tagja, tökéletesen együttműködik az iTunes szoftverrel, mely segít a digitális zenei gyűjtemény kezelésében, rendszerezésében. Akár 36 órányi mobil üzemidőnek köszönhetően az iPod touch igazán praktikus útitárs; lehetőséget biztosít, hogy kedvenc dalait, klipjeit, TV-műsorait vagy akár játékait bárhova magával vihesse. A 32 GByte-os modell 7.000 dalt, 25.000 fényképet vagy 40 óra videót; 16 GByte-os modell 3.500 dalt, 20.000 fényképet vagy akár 20 órányi videó műsort; a 8 GByte-os modell 1.750 dalt, 10.000 fényképet, illetve 10 órányi videó anyagot képes tárolni.

Az Apple forradalmian új Genius technológiája egyetlen gombnyomásra önműködően készít egyéni játéklistákat a digitális gyűjtemény dalaiból, azok ritmusa, dallam- és hangzásvilága alapján. Lehetőség van az így készített játéklistákat elmenteni, szerkeszteni, vagy akár újabb dalokkal bővíteni.

Az új iPod touch beépítve tartalmazza a Nike+ vevőt is, így egy Nike+ szenzorral és cipővel kiegészítve ideális partner a futáshoz. A készülék segítséget nyújt a személyi edzésterv kialakításában és követésében, valamint az egyéni teljesítmény értékelésében.

A már több mint 160 millió példányban értékesített iPod a világ legnépszerűbb digitális zenelejátszója. Az Apple kínálata a rendkívül kedvező árú, kisméretű iPod shuffle modelltől, a nagy tárkapacitású iPod classic változaton át a legújabb iPod nano és az érintőképernyős iPod touch változatokig terjed. Az iPod lejátszókhoz több mint 5.000 különböző tartozék választható; köztük divatos tokok, dinamikus hangszórók és sportos kiegészítők is. A legújabb gépkocsik egyre nagyobb hányada is gyári opcióként kínál csatlakozási lehetőséget az iPod készülékek számára.

A meglévő, első generációs iPod touch készülékek szoftvere frissíthető a legújabb, 2.1 változatra, mely tartalmazza a Genius technológiát is. 2.0 verziójú szoftver frissítése ingyenes 2.1 változatra. Az új iPod touch használatához iTunes 8 szoftver szükséges; valamint USB 2.0 kapuval felszerelt Mac számítógép Mac OS X v10.4.11 vagy újabb rendszerrel, illetve USB 2.0 kapuval felszerelt PC számítógép Windows Vista, XP Home vagy XP Professional rendszerrel. Az akkumulátorok kapacitása környezeti jellemzőktől és a felhasználás módjától függhet. A zenei kapacitás átlagosan 4 perc hosszú, 128 kbps sávszélességű, AAC tömörítésű dalokkal; a fénykép-kapacitás az iTunes program segítségével konvertált képekkel; a videó-kapacitás H.264 kódolású, 640×480 képpont felbontású, 1,5 Mbps klipekkel van meghatározva.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés