Connect with us

Hirdetés

technokrata

HD kamera a Samsungtól

Smart home

HD kamera a Samsungtól

HD-Ready mozgóképrögzítés, 14,7 megapixeles állókép és 28 mm széles látószög csupán pár jellemzője, a Samsung új stílusos NV100HD kompakt kamerájának. A készülék 3,6-szoros zoom-mal rendelkező Schneider optikája, az arc és mosolyfelismerő funkciója, illetve pislogás érzékelője a lehető legjobb képek megszületését garantálja a felhasználóknak.

A Samsung NV100HD CCD képérzékelője 14,7 millió teljes pixelszámmal rendelkezik, azaz 14,7 megapixeles képeket lehet a készülékkel készíteni. Ennek köszönhetően felvételeink még nagyításban sem lesznek pixelesek és a legkisebb részletek is élesek maradnak.

28 mm-es széles látószög

Az NV100HD innovációi közé tartozik a 3,6-szoros optikai zoommal ellátott, 28 mm-es nagy látószögű lencse, amelybe egyszerűen több fér bele. Több téma, több kép, több élmény. Szemben a 35-39 mm-es látószögű lencsékkel az NV100HD nagyobb kép befogadására képes. Ennek a készüléknek a használatával a felhasználóknak nem kell többet ügyeskedniük a távolságokkal.

Dupla képstabilizálás

Az optikai stabilizátoron (OIS) kívül a digitális stabilizátor (DIS) is remek szolgálatot teljesít a fémház belsejében. A dupla képstabilizálás során a kézremegésből adódó rázkódást az optikai, a hosszú záridő miatti téma bemozdulást a digitális stabilizátor kompenzálja.

HD mozgóképek

Az NV100HD kamerával nem csak fényképezőgépet, hanem HD film rögzítésére képes videokamerát is kap a vásárló. A videofelvételeket maximum 1280×720 pixeles felbontásban rögzíthetjük, progresszív letapogatással és akár 30 kép/mp képfrissítés mellett. Azaz HD-Ready felbontásban élvezhető a rögzített anyagot. A felvétel során az optikai zoom is használható, valamint megállítható, majd folytatható a felvétel, anélkül, hogy új fájlt kellene létrehozni.

A videók a H.264 kodek segítségével MPEG-4 formátumban rögzíthetőek. Ez technológia a régebbi eljárásokhoz képest sokkal helytakarékosabb tárolást tesz lehetővé. A forgatott filmek hosszának maximum a memóriakártya mérete szab határt.

Csupán pár érintés a kijelzőn

Az NV100HD 3″-os érintés érzékeny hátsó képernyője a Smart Touch technológiának köszönhetően nagyon egyszerű kezelést nyújt. Nem kell a gombok felesleges értelmezésével törődni, egyszerűen csak rá kell bökni a képernyőre és a gép elvégzi azt, amit kérnek tőle. Az opcionális HDMI CEC dokkoló állomás segítségével a képek, videók nagy felbontású HD TV-n is megtekinthetőek. Ráadásul az Anynet+ funkció révén akár a fotelben ülve is meg lehet osztani a rokonokkal a nyaralás alatt lencsevégre kapott pillanatokat.

A fotókat és a videókat a beépített tartalom-menedzser (DCM – Digital Contents Manager) szortírozza szét, hogy később egyszerűen megtalálhatóak legyenek a felvételek aszerint, hogy milyen témáról, milyen színekben készültek. Külön helyezi el a fekete-fehér képeket, a tájképeket, a filmeket, vagy éppen a hangjegyzeteket.

A tökéletes képért

A Samsung NV100HD szolgáltatásai között megtalálható: az arcfelismerő fókusz, a pislogás érzékelés és a mosoly felismerés is.  Az arcfelismerő automatika egyszerre akár 9 arcot is képes letapogatni és ezekhez igazítja az élességet, valamint a fénymérést, hogy a lehető legjobb minőségű kép születhessen. Mosoly felismeréskor a fotó akkor készül el, ha a gép mosolyt érzékel a képen lévő személyek arcán. A pislogás érzékelés megakadályozza, hogy elkészüljön a fotó, ha a rajta szereplő személyek valamelyike pislogás miatt csukva tartja a szemét. A készülékben 13 témamód áll rendelkezésre, mint például a szépia vagy a fekete-fehér effektusok. A Beauty Shot, azaz a modellfotó funkció használatával könnyen és gyorsan megszépülhet bárki. Olyan, mintha saját sminkese lenne az embernek: a fényképezőgép. A Samsung NV100HD automatikusan felismeri az arcbőr hibáit, majd kiretusálja azokat, hogy az arcok világosabbnak és simábbnak tűnjenek.

Kuka, mint a Windowsban                                                                

Bárkivel előfordulhat, hogy akaratlanul töröl egy képet. Ez ellen az NV100HD Lomtár (Recycle Bin) funkciója kínál megoldást, amely az operációs rendszerekből már közismert. A törölt képek elsőként a lomtárba kerülnek, ahonnan még veszteségek nélkül visszaállíthatók, egészen addig, amíg a memóriakártya tartalmát nem törlik.

Az NV100HD ezüst-piros és fekete-királyfekete színben már kapható Magyarországon is.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés