Connect with us

technokrata

HD kamera a Samsungtól

Smart home

HD kamera a Samsungtól

HD-Ready mozgóképrögzítés, 14,7 megapixeles állókép és 28 mm széles látószög csupán pár jellemzője, a Samsung új stílusos NV100HD kompakt kamerájának. A készülék 3,6-szoros zoom-mal rendelkező Schneider optikája, az arc és mosolyfelismerő funkciója, illetve pislogás érzékelője a lehető legjobb képek megszületését garantálja a felhasználóknak.

A Samsung NV100HD CCD képérzékelője 14,7 millió teljes pixelszámmal rendelkezik, azaz 14,7 megapixeles képeket lehet a készülékkel készíteni. Ennek köszönhetően felvételeink még nagyításban sem lesznek pixelesek és a legkisebb részletek is élesek maradnak.

28 mm-es széles látószög

Az NV100HD innovációi közé tartozik a 3,6-szoros optikai zoommal ellátott, 28 mm-es nagy látószögű lencse, amelybe egyszerűen több fér bele. Több téma, több kép, több élmény. Szemben a 35-39 mm-es látószögű lencsékkel az NV100HD nagyobb kép befogadására képes. Ennek a készüléknek a használatával a felhasználóknak nem kell többet ügyeskedniük a távolságokkal.

Dupla képstabilizálás

Az optikai stabilizátoron (OIS) kívül a digitális stabilizátor (DIS) is remek szolgálatot teljesít a fémház belsejében. A dupla képstabilizálás során a kézremegésből adódó rázkódást az optikai, a hosszú záridő miatti téma bemozdulást a digitális stabilizátor kompenzálja.

HD mozgóképek

Az NV100HD kamerával nem csak fényképezőgépet, hanem HD film rögzítésére képes videokamerát is kap a vásárló. A videofelvételeket maximum 1280×720 pixeles felbontásban rögzíthetjük, progresszív letapogatással és akár 30 kép/mp képfrissítés mellett. Azaz HD-Ready felbontásban élvezhető a rögzített anyagot. A felvétel során az optikai zoom is használható, valamint megállítható, majd folytatható a felvétel, anélkül, hogy új fájlt kellene létrehozni.

A videók a H.264 kodek segítségével MPEG-4 formátumban rögzíthetőek. Ez technológia a régebbi eljárásokhoz képest sokkal helytakarékosabb tárolást tesz lehetővé. A forgatott filmek hosszának maximum a memóriakártya mérete szab határt.

Csupán pár érintés a kijelzőn

Az NV100HD 3″-os érintés érzékeny hátsó képernyője a Smart Touch technológiának köszönhetően nagyon egyszerű kezelést nyújt. Nem kell a gombok felesleges értelmezésével törődni, egyszerűen csak rá kell bökni a képernyőre és a gép elvégzi azt, amit kérnek tőle. Az opcionális HDMI CEC dokkoló állomás segítségével a képek, videók nagy felbontású HD TV-n is megtekinthetőek. Ráadásul az Anynet+ funkció révén akár a fotelben ülve is meg lehet osztani a rokonokkal a nyaralás alatt lencsevégre kapott pillanatokat.

A fotókat és a videókat a beépített tartalom-menedzser (DCM – Digital Contents Manager) szortírozza szét, hogy később egyszerűen megtalálhatóak legyenek a felvételek aszerint, hogy milyen témáról, milyen színekben készültek. Külön helyezi el a fekete-fehér képeket, a tájképeket, a filmeket, vagy éppen a hangjegyzeteket.

A tökéletes képért

A Samsung NV100HD szolgáltatásai között megtalálható: az arcfelismerő fókusz, a pislogás érzékelés és a mosoly felismerés is.  Az arcfelismerő automatika egyszerre akár 9 arcot is képes letapogatni és ezekhez igazítja az élességet, valamint a fénymérést, hogy a lehető legjobb minőségű kép születhessen. Mosoly felismeréskor a fotó akkor készül el, ha a gép mosolyt érzékel a képen lévő személyek arcán. A pislogás érzékelés megakadályozza, hogy elkészüljön a fotó, ha a rajta szereplő személyek valamelyike pislogás miatt csukva tartja a szemét. A készülékben 13 témamód áll rendelkezésre, mint például a szépia vagy a fekete-fehér effektusok. A Beauty Shot, azaz a modellfotó funkció használatával könnyen és gyorsan megszépülhet bárki. Olyan, mintha saját sminkese lenne az embernek: a fényképezőgép. A Samsung NV100HD automatikusan felismeri az arcbőr hibáit, majd kiretusálja azokat, hogy az arcok világosabbnak és simábbnak tűnjenek.

Kuka, mint a Windowsban                                                                

Bárkivel előfordulhat, hogy akaratlanul töröl egy képet. Ez ellen az NV100HD Lomtár (Recycle Bin) funkciója kínál megoldást, amely az operációs rendszerekből már közismert. A törölt képek elsőként a lomtárba kerülnek, ahonnan még veszteségek nélkül visszaállíthatók, egészen addig, amíg a memóriakártya tartalmát nem törlik.

Az NV100HD ezüst-piros és fekete-királyfekete színben már kapható Magyarországon is.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin