Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiatakarékos LCD-k a Sharptól

Smart home

Energiatakarékos LCD-k a Sharptól

A Sharp legújabb AQUOS LCD tévé termékcsaládja, az LC-DH77E sorozat egyesíti a legmagasabb szintű energiahatékonyságot, a képminőséget és a kifinomult megjelenést.

A japán vállalat full HD lapos tévéjének legnagyobb újítása az innovatív “eco-control” gomb a távirányítón, amivel közvetlenül aktiválhatók a készülék környezetbarát funkciói. A Sharp új televíziói így válhatnak az energiatakarékosság valódi úttörőivé. A 100 hertzes technológiával ellátott új LCD televíziók 32, 42, 46 és 52 hüvelykes (82, 106, 116 és 132 cm-es) képátlóval kaphatók.

Az energiatakarékosság egyre inkább alapkövetelmény a szórakoztató elektronikai termékek terén is. Az LCD tévé éllovasának számító Sharp már hosszú ideje követi ezt a trendet, és most piacra dobja négy új, kimagaslóan környezetbarát funkciókkal ellátott LCD tévé készülékét, az AQUOS LC-DH77E sorozatot. A 82 centis modell csupán 142 wattot, a 132 centiméteres készülék pedig 252 wattot fogyaszt bekapcsolt állapotban, készenléti állapotban pedig beérik mindössze 0,2 wattal óránként.

A DH77E sorozat egyedülállóan magas környezeti teljesítményének legfontosabb jellemzője az “eco” mód, amely segítségével a nézők két lépcsőben, 15 vagy 20 százalékkal csökkenthetik a képernyő háttérvilágításának erősségét. Az AQUOS távirányítón található “ECO” nyomógomb az LCD tévék között a világon elsőként lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül aktiválják ezt az energiatakarékos funkciót, hogy a menüben kellene keresgélniük. A DH77E sorozat másik “zöld” technológiája az optikai képvezérlés (Optical Picture Control – OPC). Ennek lényege, hogy a készülék kávájába épített fényérzékelő a környező fényviszonyok függvényében állítja be a képernyő háttérvilágítását.

A kedvező környezetbarát funkciók mellett az új folyadékkristályos televíziók kitűnő műszaki jellemzőikkel és kifinomult dizájnjukkal is elnyerik majd a végfelhasználók tetszését. Az optimális képvisszaadás biztosítása érdekében a DH77E termékcsalád valamennyi készüléke 1920×1080 képpontos, vagyis full HD felbontású panellel és 100 hertzes technológiával rendelkezik, válaszidejük pedig mindössze négy milliszekundum. Továbbá, a 106, a 116 és a 132 cm-es készülékek dinamikus kontrasztaránya 50000:1, a 82 centis változat pedig 30000:1 kontrasztaránnyal dicsekedhet.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés