Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkészült a papírhangfal

Smart home

Elkészült a papírhangfal

Tajvani kutatók kifejlesztettek egy papírból készülő hangfalat, minek segítségével olcsó és vékony hangfalakat lehet majd az LCD tévékbe építeni.

A tajvani ITRI ipari technológia kutatóintézetnél fejlesztették ki a papírhangfalat, és jövőre kezdik el autókban tesztelni. Egy nagyszabású bemutatót is terveznek jövőre, egy három emelet magas plakáttal, amiből zene fog szólni. Már most nagyon sokan érdeklődnek a fejlesztés iránt, nem tudják az igényeket kielégíteni.

Az eszközt Flexpeaker-nek nevezték el, mivel ugyanúgy össze lehet hajtani, vagy csavarni, mint a hétköznapi papírt. Az egyik népszerűnek tartott ötlet, a filmplakátnál való felhasználás. A kutatók célja, hogy beindulhasson a standard, A2-es hangos-plakátok gyártása, amit várhatóan 20 dollárból fognak majd előállítani.

Egyelőre kábellel lehet a zenét csatlakoztatni, de már dolgoznak a drótnélküli megoldásokon. Júliusban mutatják be a Bluetooth-képes papírhangfalat, jelentette be az ITRI projektmenedzsere. Egy probléma van a hangfallal, hogy 500Hz és 20KHz között kielégítő a minősége, de a mélyebb tartományokat nem kezeli túl jól, de az otthoni felhasználásban ez könnyedén kiküszöbölhető lesz egy mélynyomóval, írta meg a PC World.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés