Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dióhéjból készítettek versenyautót

Smart home

Dióhéjból készítettek versenyautót

Keményítőt, kesudió héjat, szóját, kendert és üres üvegeket is felhasználtak egy versenyautó elkészítésekor az Ulsteri Egyetem kutatói. A tudósok azt szeretnék bebizonyítani, hogy szinte bármit létre lehet hozni újrahasznosított anyagokból.

Újrahasznosított anyagokból készítettek el egy forma hármas versenyautót az Ulsteri Egyetem kutatói. A többek közt burgonyakeményítőből, üres üvegekből, szójából és kesudióhéjból készült kocsi maximális sebessége kétszázöt kilométer per óra, és biodízel hajtja. A versenyutót egy fesztiválon mutatták be Goodwood-ban, és Adam Carroll az A1 GP bajnoka vezette.

“Rendkívül izgalmas kipróbálni az autónkat a kutatóintézeten kívül. A járművet még tovább kell tesztelnünk és fejlesztenünk, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a megépítésénél alkalmazott módszerekben rejlő lehetőségeket. Bár az autónak azok a részei, amik a versenyző életét védik nem újrahasznosítható anyagokból készültek, a kísérletünk bebizonyítja, hogy mennyire sokat lehet elérni, ezeknek az összetevőknek a felhasználásával”- mondta el Dr. Julie Soden a versenyautót fejlesztő kutatócsoport egyik tagja a BBC-nek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés