Connect with us

Hirdetés

technokrata

Díjazták a környezetbarát kiállítókat

Smart home

Díjazták a környezetbarát kiállítókat

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter megnyitotta Magyarország egyetlen lakossági környezetvédelmi kiállítását, a Greenexpót péntek délelőtt Budapesten, majd kiosztotta a “Greenexpo Innováció” és a “Greenexpo Legzöldebb Stand” díjakat.

A környezettudatos életformát népszerűsítő rendezvényen a kiállítók energiatakarékos és környezetbarát otthoni termékekkel, passzívház technológiákkal, hibrid autókkal, valamint oktató és szemléletformáló programokkal várják az érdeklődőket március 13-15. között.

“Örülök annak, hogy létezik egy olyan lakossági környezetvédelmi kiállítás, amelynek az a célja, hogy bemutassa, és a nagyközönséggel megismertesse azokat az új környezetvédelmi eljárásokat és technológiai újdonságokat, melyekkel tudatosan óvhatjuk saját szűkebb környezetünket. A kiállításon emellett megismerkedhetünk olyan egyszerű energiatakarékossági fogásokkal is, melyekkel évente akár több tízezer forintot is megtakaríthatunk.” – mondta el Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter péntek délelőtt a Greenexpo kiállítás megnyitóján Budapesten.

A megnyitó után a “Greenexpo Innováció” és a “Greenexpo Legzöldebb Stand” díjakat is kiosztották, előbbit a Fővárosi Gázművek Zrt., utóbbit pedig az Electrolux nyerte. A “Greenexpo Innováció” díjat egy új, a mindennapokban is használható lakossági környezetbarát fejlesztés kapta, a “Greenexpo Legzöldebb Stand” díj pedig egy már ismert termék új, környezetbarát megközelítésben való bemutatásáért járt.

A Greenexpót harmadik alkalommal rendezik meg március 13-15. között a Papp László Budapest Sportarénában. A Greenexpo elsődleges célja, hogy kézzelfogható közelségbe hozza a környezetvédelmet, ezért a rendezvényen minden olyan téma helyet kap, ami a mindennapokban megvalósítható környezetvédelemmel kapcsolatos: energiatakarékos és környezetbarát otthoni termékek, passzívház technológiák, hibrid autók, oktató és szemléletformáló programok, adta hírül a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A látogatók egyszerű energiatakarékossági fogásokkal is megismerkedhetnek, amelyekkel évente akár több tízezer forint is megtakarítható.

Az idei rendezvény izgalmas témája a környezetvédelem és a design kapcsolódása. Nemzetközileg is elismert recycling művészek mutatnak be saját tervezésű ékszereket, ruhákat és mindennapi használati tárgyakat, valamint több Magyar Formatervezési Díjjal elismert pályamunka is megtekinthető lesz, mint a mobilizálható szélgenerátor, a környezetbarát mosógép vagy a napkollektoros kerti zuhany, melyek mind a megújuló energiaforrások kreatív felhasználására buzdítanak.

A helyszínen mutatkozik be először Az ÖKO-Riadó!, egy kifejezetten gyerekeknek szóló program a környezettudatos gondolkodás, konkrétabban is a hulladékhasznosítás fontosságával kapcsolatban. A programot a legnagyobb hazai hulladékhasznosítással foglalkozó szervezetek az Almazenekarral közösen hozták létre, hogy a gyereken keresztül a nehezebben mozgósítható felnőtt korosztályt is elérjék üzenetükkel.

A www.greenexpo.hu oldalon és a helyszínen is regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolnak ki, és egész napos színpadi program is gondoskodik a látogatók szórakozásáról. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a rendezvény fővédnöke a Múlt Háza – Jövő Háza pavilonnál várja az érdeklődőket. A Greenexpo társrendezvénye idén is a Gardenexpo, Magyarország legnagyobb kerti kiállítása és vására.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés