Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcs-kütyük kézközelben

Smart home

Csúcs-kütyük kézközelben

Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow – először Magyarországon.

Idén először került megrendezésre a hazai infokommunikációs fejlesztéseket felvonultató “Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow”. A Jövő Házában megrendezett kiállításon és konferencián a résztvevők kipróbálhattak gesztusvezérelt szoftvert, 3-dimenziós képernyőt és virtuális valóság alkalmazást. A Mobilitás és Multimédia Klaszter által rendezett eseményen bemutatták a hosszú távú mobiltechnológiai és újmédia országstratégia ajánlást is.

“Innovációs TechShow” címmel idén először innovációs konferenciát és bemutatót rendezett kedden Budapesten a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter), a Mobilitás és Multimédia Nemzeti Technológiai Platform (MMPlatform) valamint a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Médiainformatikai Szakosztálya közreműködésével. A hagyományteremtő céllal rendezett interaktív rendezvényen az MMKlaszter tagjai bemutatták eddigi fejlesztéseiket, melyek között olyan mobiltechnológiás és újmédiás projektek kaptak helyet, mint a gesztusvezérelt szoftver, a sportolói túlterhelést megelőző telemetriás fejlesztés, a 3-dimenziós televízió vagy ékszerekbe rejtett monitorozó szenzorok.

#img1#

Az első Innovációs Techshow alkalmából a Mobilitás és Multimédia Nemzeti Technológiai Platform bemutatta a magyarországi mobil- és új média iparág 2020-ig terjedő stratégiai kutatási tervét, mely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával készült. A szakmai tanulmány kapcsán tartott sajtótájékoztatón Pukler elmondta, hogy az infokommunikációs technológiák fejlődése, a komplex intelligenciájú megoldások térnyerése, az eszközökhöz és szolgáltatásokhoz való egyre sokrétűbb hozzáférhetőség, valamint az elektronikus eszközeink többrétegű hálózatosodása fontos háttértámogatói lesznek a társadalmi, környezeti és gazdasági kihívások kezelésének, megoldásának.

A kiállítás mellett rendezett szakmai konferencián innovációs szakemberek, kormányzati tisztviselők és kockázati tőkebefektetők vitatták meg a hazai kutatás-fejlesztés és innováció lehetőségeit és hosszú távú céljait. A Stratégia-Jövő, avagy a tudatos jövőépítés című blokkban az üzleti és kutatói oldal, valamint a kormányzati oldal képviselői osztották meg egymással tapasztalataikat és vízióikat, a Tőke szekcióban a tőkét keresők és kínálók ültek le egy asztalhoz, míg a New Media – jelen és jövő blokkban a “jövőbe látók” és a “megvalósítók” dialógusa zajlott.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés