Connect with us
Hirdetés

technokrata

Csökkennek a videojáték eladások

Smart home

Csökkennek a videojáték eladások

Áprilisban az Egyesült Államokban 1 milliárd dollár értékben adtak el videojátékokat, ami 17 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti forgalom.

A szoftvereladások összesen 23 százalékkal csökkentek, a kézi- és videokonzolok eladásai pedig 8 százalékkal. Az utóbbi adat sokkal rosszabb lett volna, ha nem most jelenik meg az új Nintendo DSi. Ez már két egymást követő hónapot jelent, amikor az egy évvel korábbihoz csökken a forgalom. Felmerül a gyanú, hogy az iparágat mégsem kerüli el a válság, mint ahogy ezt sokan sejteni vélték.

Az NPD piackutató cég az előző hónapban arra utalt, hogy valószínűleg azért rossz a havi eredmény, mert a húsvét nem márciusra esett idén, ami egyébként egy bevételnövelő ünnepnek számít, és ez torzítja az eredményt. Azonban az áprilisi Húsvét nem hozta meg a vélt forgalomnövekedést. Ebben a hónapban az NPD azzal indokolja a csökkenést, hogy tavaly ilyenkor majd 50 százalékos emelkedés történt, írta meg a New York Times.

A csökkenés szembeötlő, és a konzolok eladásai is hónapról hónapra csökkennek. Februárban 753 ezer Wii-t adtak el, márciusban 601 ezret, áprilisban 340 ezret. Xbox 360-ból februárban 391, márciusban 330, áprilisban pedig 175 ezer talált gazdára. A Sony Playstation 3-ból februárban 276, márciusban 218, áprilisban 127 ezer darab eladást tudhat magáénak.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu