Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkennek a videojáték eladások

Smart home

Csökkennek a videojáték eladások

Áprilisban az Egyesült Államokban 1 milliárd dollár értékben adtak el videojátékokat, ami 17 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti forgalom.

A szoftvereladások összesen 23 százalékkal csökkentek, a kézi- és videokonzolok eladásai pedig 8 százalékkal. Az utóbbi adat sokkal rosszabb lett volna, ha nem most jelenik meg az új Nintendo DSi. Ez már két egymást követő hónapot jelent, amikor az egy évvel korábbihoz csökken a forgalom. Felmerül a gyanú, hogy az iparágat mégsem kerüli el a válság, mint ahogy ezt sokan sejteni vélték.

Az NPD piackutató cég az előző hónapban arra utalt, hogy valószínűleg azért rossz a havi eredmény, mert a húsvét nem márciusra esett idén, ami egyébként egy bevételnövelő ünnepnek számít, és ez torzítja az eredményt. Azonban az áprilisi Húsvét nem hozta meg a vélt forgalomnövekedést. Ebben a hónapban az NPD azzal indokolja a csökkenést, hogy tavaly ilyenkor majd 50 százalékos emelkedés történt, írta meg a New York Times.

A csökkenés szembeötlő, és a konzolok eladásai is hónapról hónapra csökkennek. Februárban 753 ezer Wii-t adtak el, márciusban 601 ezret, áprilisban 340 ezret. Xbox 360-ból februárban 391, márciusban 330, áprilisban pedig 175 ezer talált gazdára. A Sony Playstation 3-ból februárban 276, márciusban 218, áprilisban 127 ezer darab eladást tudhat magáénak.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés