Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az izzadságszagú kínaiak nem lehetnek űrhajósok

Smart home

Az izzadságszagú kínaiak nem lehetnek űrhajósok

Több mint száz előírásnak kell megfelelniük azoknak, akik űrhajósnak jelentkeznek Kínában.

Több mint száz előírásnak kell megfelelniük azoknak, akik kínai asztronauták szeretnének lenni. Az űrhajósok kiválasztásánál az ázsiai országban egyebek mellett kizáró ok a rossz testszag, a korábbi sérülések nyoma a bőrön, a gyógyszerérzékenység, a tömött fogak, a rossz szagú lehelet és az, ha a jelentkező családjának az előző három generációjában előfordult örökletes betegség. A hatóságok ráadásul csak olyan házas férfiak jelentkezését várják az űrhajósok közé, akiknek a felesége támogatja a terveiket.

“Emberfeletti képességekkel rendelkező férfiak jelentkezését várjuk, olyanokét, akikre felnézhetnek majd az emberek. Nem véletlenül alkottunk szigorú szabályokat, egy rossz leheletű űrhajós például zavarná a társait, a begyógyult sebek pedig felszakadhatnának az űrben”- nyilatkozta Shi Bing Bing a kínai légierő orvosa a BBC-nek, aki a szabályoknak megfelelő jelentkezők közti válogatáson is részt vesz majd.

Kína öt évvel ezelőtt küldött először embert a világűrbe, az első kínai, aki űrsétát tett, pedig egy utcai árus fia, Zhai Zhiang volt tavaly. Az ázsiai ország egy saját űrállomást szeretne felépíteni a jövőben, ezért kezdett űrhajósok toborzásába.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés