Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz kelendő az iPhone Kínában

Kütyük

Nem lesz kelendő az iPhone Kínában

A jövő héten kezdik el forgalmazni az Apple mobiljait Kínában, de aki akart, az eddig is hozzájuthatott az amerikai cég készülékeihez és a másolataihoz az ázsiai ország nagyvárosaiban.

Kínában csak a jövő héten kezdik el forgalmazni az Apple mobiljait, az ország nagyvárosainak utcáin azonban már most is hozzá lehet jutni az amerikai cég készülékeihez és a másolataihoz. A jó minőségű másolatok pedig az árusok szerint keresettebbek az eredeti modelleknél, mivel sok, Kínában népszerű alkalmazás már eleve telepítve van rájuk.

Az iPhone-t Kínában az ázsiai ország második legnagyobb szolgáltatója a China Unicom fogja forgalmazni. A cég becslése szerint az elkövetkező három év során ötmillió Apple mobilt fognak eladni Kínában, elemzők azonban úgy vélik, hogy a nagyobb jövedelmű ügyfeleinek a számát növelni próbáló Unicom túlbecsülte az igényeket.

“Aki akart, az eddig is tudott Apple mobilokat venni Kínában. A készülékek iránt nagy volt az igény két évvel ezelőtt, és ekkor sokan az Egyesült Államokba utaztak a mobilokért, amiket feltörtek, mielőtt árusítani kezdték a kínai nagyvárosokban. Nem hiszen, hogy sokan maradtak, akik vennének iPhone-t, de még nem jutottak hozzá”- mondta el az AFP-nek Shaun Rein a sanghaji China Market ResearchGroup elemzője.

A Kínában árusított Apple mobilokban nem lesz majd wifi, mivel az ázsiai ország kormánya korábban betiltotta a technológia használatát. Az Unicom által forgalmazott készülékek emellett azért sem túl valószínű, hogy nagyon népszerűvé fognak válni, mert drágábbak lesznek, mint az utcákon jelenleg is kapható csempészett iPhone-ok.

“Ha szerződéskötés nélkül szeretne valaki hozzájutni egy Unicom által forgalmazott iPhone-hoz, akkor jóval többet kell fizetnie érte, mintha egy csempészett mobilt vásárolna. Szerződéseket viszont csak a kínaiak elenyésző része szokott kötni a szolgáltatókkal, mivel a megkötésükhöz különböző, nehezen beszerezhető hivatalos dokumentumok, és a munkáltató jóváhagyása is szükséges”- mondta el Hai Bin egy kínai, elektronikus kereskedelemmel és mobiltelefonokkal foglalkozó honlap szakértője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés