Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvette, majd rögtön el is adta iPad 2-jét

Smart home

Megvette, majd rögtön el is adta iPad 2-jét

Előtte 41 órát állt sorban esőben, hidegben.

Nem kétséges, hogy az új kütyük általános izgatottságot váltanak ki az erre fogékonyak körében. Hiszen szinte mindannyiunkban ott rejlik még a gyerek, aki alig bírta kivárni karácsonykor, hogy „megérkezzen a Jézuska”, azaz apu-anyu végre berakja az ajándékokat a fa alá, és széles vigyorral lehessen széttépni két pillanat alatt a hosszú percek munkájával összeragasztgatott csomagolást.

Mégis, valami kifordult a világból akkor, ha kenyér, víz, liszt vagy cukor helyett valaki képes közel két napot sorban állni egy táblagépért – pusztán azért, hogy a vásárlást követően azonnal meg is szabaduljon tőle. Persze, valahol érthető, hiszen az 500 dolláros iPad 2-t 900 dollárért eladni szép hasznot jelent – ezzel az elgondolással tűrte az időjárás viszontagságai Amanda Foote is, aki majdnem 41 órán keresztül várakozott az utcán, összesen 3 órát aludva ezalatt. Az a néhány fánk, amit elfogyasztott, volt minden élelme, cserébe múlt hét pénteken az elsők között foghatta kezébe az Apple vadonatúj táblagépét. Bölcs megfontolás után a megkeresett 400 dollárt Lady Gaga koncertjegyekre tervezi elkölteni.

iPad_2_amanda_foote

A főiskolás lány persze nem volt egyedül, komoly sor kígyózott a new yorki üzlet előtt. Sokan nem is maguk miatt várakoztak; a Craiglisten 100-999 dollár közötti összegeket kínáltak egyetlen jó helyért. És ez még nem is „all time record”: a tavaly júniusi, iPhone 4 megjelenés előtt volt olyan, aki 1200 dollárt is hajlandó volt kifizetni a bejárathoz közeli posztért egy „bérvárakozónak”. Persze nem mindenki akarta eladni a helyét vagy magát a készüléket, de azért az iPad 2-ért rajongók között is akad néhány megszállott. Volt, aki a sorba Brazíliából csöppent bele, egy másik várakozó pedig Belgiumból ruccant át, hogy elsőként tehesse rá a kezét az európaiak közül egy almás táblára.

Mit is fűzhetnénk Amanda Foote és társai akciójához? Talán csak a Besenyő Pista bácsi által híressé vált kérdést:

Noooormáális?!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés